Πέμπτη 19 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στο 9,1% ο πληθωρισμός, δραματικές συνέπειες για τον λαό

Δραματικές συνέπειες για τα λαϊκά νοικοκυριά διαμορφώνει η συνεχιζόμενη έκρηξη του πληθωρισμού στη Βρετανία, που έφτασε το 9,1% τον Απρίλη, σημειώνοντας ρεκόρ 40ετίας. Η δε Τράπεζα της Αγγλίας προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 10% εντός του 2022...

«Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε απολύτως τους πολίτες από αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις», επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Ρ. Σουνάκ, την ώρα που αυξάνονται τα τραγικά αδιέξοδα για τον λαό.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας IPSOS για την ακρίβεια στη Βρετανία: Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής ανάγκασε δύο στους τρεις πολίτες να σβήσουν τη θέρμανση στα σπίτια τους, σχεδόν τους μισούς να οδηγούν λιγότερο ή να αλλάξουν σούπερ μάρκετ και περίπου έναν στους τέσσερις να παραλείπει γεύματα. Μεταξύ των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα, ένας στους τρεις είπε ότι παραλείπει γεύματα λόγω της ανόδου των τιμών.

Γερμανία: «Πρόταση» για σύνταξη στα 70 «λόγω πληθωρισμού»...

Στη Γερμανία, την ίδια ώρα, ο καλπάζων πληθωρισμός αξιοποιείται και για τα πάγια αντεργατικά σχέδια του κεφαλαίου για νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Γερμανοί οικονομολόγοι εισηγούνται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 70 έτη, επικαλούμενοι την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού.

Την πρόταση κατέθεσε ο οικονομικός ερευνητής Γκ. Σναμπλ σε συνέντευξή του στην «Bild», σημειώνοντας: «Η ηλικία συνταξιοδότησης πρέπει να αυξηθεί. Η Γερμανία έχει ήδη τεράστιο πρόβλημα, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας ειδικευμένου προσωπικού παραμένουν ακάλυπτες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ