Πέμπτη 19 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις ανηλίκων από το Γυμνάσιο όπου πήγαινε ο αυτόχειρας μαθητής

Στη σύλληψη πέντε ανηλίκων, ηλικίας 14 έως 16 ετών, έπειτα από συμπλοκή στο Γαλάτσι, προχώρησε η αστυνομία. Το επεισόδιο σημειώθηκε προχτές, λίγο μετά τις 11 π.μ., μεταξύ μαθητών δύο Γυμνασίων που είχαν πάει για σχολική εκδρομή στο Αλσος Βεΐκου. Το ένα από τα δύο Γυμνάσια είναι αυτό όπου πήγαινε και ο 14χρονος μαθητής που έβαλε τέλος στη ζωή του το περασμένο Σάββατο στα Κάτω Πατήσια, και διερευνώνται οι αιτίες, αν δηλαδή συμμετείχε στο επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» «πρόκληση συσκότισης», που καλεί όποιον συμμετέχει να προκαλέσει ασφυξία στον εαυτό του και να το βιντεοσκοπήσει, ή αν δεχόταν κακοποιητική συμπεριφορά από τραμπούκους συμμαθητές του. Ειδικά τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι αυτό συνέβαινε από συγκεκριμένη ομάδα νταήδων.

Το περιστατικό στο Γαλάτσι έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα φαινόμενα βίας σε σχολεία είναι απότοκο της σαπίλας της κοινωνίας, όπου νέα παιδιά αντιγράφουν πρότυπα που προβάλλονται, στρεβλής αυτοπροβολής και υποτιθέμενου κύρους.

Στον καβγά στο Αλσος, που όπως δηλώνεται ξεκίνησε από ορισμένους μαθητές με κάποιο πείραγμα, τραυματίστηκαν δύο ανήλικοι, ένας 14χρονος και ένας 15χρονος, και με την παρέμβαση των συνοδών εκπαιδευτικών αποτράπηκαν τα χειρότερα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ