Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
Συγκέντρωση σήμερα για τα κομμένα ρεύματα

Με συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο του Περάματος και νέα συνέλευση στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ηρώων της πόλης συνεχίζεται η δράση της Επιτροπής Αγώνα κατά της Ακρίβειας.

Την Επιτροπή έχουν συγκροτήσει κάτοικοι του Περάματος με την πρωτοβουλία σωματείων και μαζικών φορέων, για να οργανώσουν την πάλη του λαού της εργατούπολης ενάντια στην άγρια σφαγή του ήδη λεηλατημένου εισοδήματός του. Συγκέντρωση της Επιτροπής είχε γίνει και το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην πλατεία Ηρώων, όπου συμμετείχαν και οικογένειες στις οποίες ήδη έχουν κόψει το ρεύμα. Μάλιστα, για το θέμα πρόσφατα η Επιτροπή είχε κάνει παρέμβαση στη ΔΕΔΔΗΕ στο Κερατσίνι.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν η Στέλλα Αλεξίου, μητέρα 4 παιδιών. Οπως η ίδια σημείωσε, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στον 21ο αιώνα θα ζούσε χωρίς ρεύμα. «Είναι απάνθρωπο», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν μπορεί να πληρώσει το υπέρογκο ποσό γιατί είναι μονογονεϊκή οικογένεια με περιστασιακό μεροκάματο, ενώ η οικογένειά της που τη στηρίζει είναι και αυτοί φτωχοί άνθρωποι. «Θα έπρεπε να ντρέπονται», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους ανθρώπους πέρα από αυτόν της αλληλεγγύης και της ενότητας. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αν δεν ήταν η Επιτροπή εγώ τώρα θα ήμουν μόνη και δεν θα 'ξερα τι να κάνω».

Στη συγκέντρωση μίλησε η Μαρία Τραπελά, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Πειραιά. Ανέφερε ότι τα κομμένα ρεύματα, η ακρίβεια, οι οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα βασικά, ακόμα και στο φαγητό, γίνονται σε μια πόλη όπου γύρω της έχει στηθεί χορός δισεκατομμυρίων. Εκανε αναφορά στην COSCO και στις άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, σημείωσε. Στηρίζεται στη φτώχεια, στην άγρια εκμετάλλευση και στην ανεργία για να μπορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εξασφαλίσουν κέρδη χωρίς προηγούμενο. Ταυτόχρονα, τα κέρδη τους υποβαθμίζουν ραγδαία το περιβάλλον της πόλης, τη βρωμίζουν από τα καυσαέρια, από τα «καζάνια του θανάτου» που απειλούν τις ζωές των κατοίκων. «Κάνουμε κάθε γειτονιά κάστρο αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη σημερινή συγκέντρωση στο δημαρχείο η Επιτροπή θα κάνει παρέμβαση στη δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) απαιτώντας την κατάργηση των δημοτικών τελών για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και μείωση συνολικά για τον λαό του Περάματος. Παράλληλα θα απαιτήσουν να γίνει και ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο γι' αυτά τα θέματα με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι, αφού το κύριο μέλημά της ήταν να μειώσει τα δημοτικά τέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους (σούπερ μάρκετ, διαγνωστικά κέντρα, κ.λπ.) ενώ η COSCO είναι απαλλαγμένη από δημοτικά τέλη. Οι δε περικοπές στη χρηματοδότηση των σχολείων, με τη σφραγίδα και της δημοτικής αρχής, σε συνδυασμό με τους διογκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έχουν ως αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή σχολεία της πόλης, όπως το 3ο Δημοτικό, να απειλούνται από τον ΑΔΜΗΕ με διακοπή ρεύματος!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ