Σάββατο 14 Μάη 2022 - Κυριακή 15 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

«Σφραγίδα» παραπέρα εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια βάζει η κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που ψηφίστηκε στη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ και με την οποία μονιμοποιούνται επ' αόριστον και επεκτείνονται και σε νέες τοποθεσίες, σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λιτόχωρο και Σούδα, οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Η Συμφωνία φέρει ατόφια τη σφραγίδα της εγχώριας αστικής τάξης, που διεκδικεί την αναβάθμιση του ρόλου της και μερίδιο από τη λεία των ανταγωνισμών που ματώνουν τους λαούς. «Εθνικός» στόχος της αστικής τάξης για τον οποίο και στη σχετική συζήτηση στη Βουλή «κονταροχτυπήθηκαν» η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, σχετικά με το ποιος μπορεί να τον υπηρετήσει καλύτερα, διασφαλίζοντας περισσότερα «ανταλλάγματα» για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Το ΚΚΕ καταψήφισε και κατήγγειλε τη Συμφωνία, αποκαλύπτοντας τον χαρακτήρα της ως καθοριστικού κρίκου για τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, με τη χώρα και τον λαό να μπαίνουν σε τεράστιους κινδύνους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Μεταφέροντας το αίτημα χιλιάδων κόσμου που διαδήλωνε έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης, απαίτησε την απόσυρση της Συμφωνίας και κάλεσε τον λαό να εντείνει την πάλη του ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου, ώστε κανένας Ελληνας φαντάρος ή αξιωματικός να μη βρεθεί εκτός συνόρων και να σταματήσει κάθε εμπλοκή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει στο παρόν φύλλο την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ