Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη συναυλία - αφιέρωμα για τον Μάνο Λοΐζο

Με την Μυρσίνη Λοΐζου
Με την Μυρσίνη Λοΐζου
Στη δεύτερη συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε χτες στο «Ολύμπια» - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» παραβρέθηκε και παρακολούθησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μαζί με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε και συνομίλησε με την κόρη του Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Μαρία Παπαγεωργίου, την Ελένη Ράντου κ.ά.

Στη συναυλία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μαζί με την Μαρία Παπαγεωργίου παρουσίασαν δύο δίσκους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας: «Τα τραγούδια του δρόμου» (1974) σε στίχους Κωστούλας Μητροπούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Νεγρεπόντη, Δημήτρη Χριστοδούλου, αλλά και του ίδιου του συνθέτη, και τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε ο Μάνος Λοΐζος εν ζωή «Για μια μέρα ζωής» (1980), σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μανώλη Ρασούλη, Δώρας Σιτζάνη, Φώντα Λάδη, Μάνου Λοΐζου και σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη.

Από τον εμβληματικό «Γ' Παγκόσμιο» και τον «Στρατιώτη» μέχρι τα άκρως τρυφερά «Σ' ακολουθώ», «Γερνάς και σκοτεινιάζει» και τόσα άλλα, οι εναλλαγές στις μελωδικές συνθέσεις του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου πλημμύρισαν το θέατρο «Ολύμπια», χαρίζοντας σε όσους την παρακολούθησαν μια μαγική βραδιά, με υπέροχα τραγούδια, που μάλιστα δεν ακούγονται τόσο συχνά σε συναυλίες.

Με τους ερμηνευτές και συντελεστές του θεάτρου
Με τους ερμηνευτές και συντελεστές του θεάτρου
Οι αφιερωματικές συναυλίες στον Μάνο Λοΐζο συνεχίζονται στο «Ολύμπια» την Κυριακή 22 και την Τετάρτη 26 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ