Τετάρτη 11 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάρτε την πίσω, είναι αντίθετη με τη θέληση του λαού!

Η τοποθέτηση του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Επιτροπή

«Πάρτε την πίσω, είναι σε κάθετη αντίθεση με τη θέληση και τα συμφέροντα του λαού μας και θα την πολεμήσουμε μαζί του με όλους τους τρόπους», ανέφερε για τη Συμφωνία ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει αυτό το έκτρωμα στη Βουλή, που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «για να υπηρετήσει την αναβάθμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και τη ΝΑΤΟική στρατηγική που καθορίζουν τους στόχους της αντιλαϊκής πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας και στις διεθνείς σχέσεις».

Επισήμανε ότι αυτήν τη Συμφωνία, με την οποία οι αμερικανικές βάσεις και υποδομές διατηρούνται επ' αόριστο και επεκτείνονται σε όλη τη χώρα, θέλει να έχει στις «αποσκευές» του ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, «για να πάρει το βραβείο της μετατροπής της Ελλάδας σε πεδίο βολής του ΝΑΤΟ και να αναλάβει νέες δεσμεύσεις για πιο ισχυρή συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, άλλους πολέμους και επεμβάσεις», πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους σε βάρος του λαού, με τη χώρα να μετατρέπεται σε θύτη αλλά και θύμα, όπως έχει προειδοποιήσει η ρωσική ηγεσία.

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε ότι «η κυβέρνηση, τα ΝΑΤΟικά κόμματα, οι αστικοί προπαγανδιστικοί μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, μανιασμένα επιχειρούν να εκβιάσουν τον λαό, αλλά ο λαός αντιστέκεται, ακόμα και οι δικές σας δημοσκοπήσεις ομολογούν ότι η λαϊκή πλειοψηφία τάσσεται κατά του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα στέλνουν το μήνυμα της απόσυρσης της αμερικανοΝΑΤΟικής Συμφωνίας, της απεμπλοκής της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και το ξήλωμα των αμερικανικών βάσεων. Αυτό το μήνυμα φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή. Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου είναι συνένοχα».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέπτυξε όλο το ιστορικό που δείχνει πως η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, από το 1990 έως σήμερα «έστρωσαν το έδαφος για το σημερινό τερατούργημα», με τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά να δίνει τα «ρέστα» του πρωτοστατώντας στον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ, εγκαινιάζοντας νέες βάσεις τους, όπως της Αλεξανδρούπολης, αναβαθμίζοντας τη Σούδα, ανοίγοντας τον δρόμο για τις βάσεις στη Λάρισα και το Στεφανοβίκειο. Ενώ σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συνδράμουν την κυβέρνηση στην ολοκλήρωση του εγκλήματος, «στην εμπλοκή στον πόλεμο, στην αποστολή οπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων, στο όνομα της τήρησης των αμερικανοΝΑΤΟικών υποχρεώσεων».

Μιλώντας ειδικά για την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα ουκρανικά εδάφη ανέφερε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή την καταδίκασε, ενώ αποκάλυψε ότι το εύφλεκτο υλικό συσσωρεύτηκε την προηγούμενη περίοδο, μέσα από τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με την καπιταλιστική Ρωσία, στο έδαφος της Ουκρανίας, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών αγωγών, της εύφορης ουκρανικής γης.

«Εσείς επιλέξατε στρατόπεδο ληστών. Ταχθήκατε με το ευρωατλαντικό στρατόπεδο. Το ΚΚΕ παλεύει στο πλευρό των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την απεμπλοκή της χώρας, για να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας και σε αυτόν τον αγώνα θα παίρνουν νέες δυνάμεις τη θέση τους», τόνισε απευθυνόμενος στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Οι σύμμαχοί σας είναι εχθροί των λαών

Ο Γιώργος Μαρίνος, αφού αναφέρθηκε στην όξυνση των ανταγωνισμών και σε όλες τις εξελίξεις που «τρέχουν» (στρατιωτικές ασκήσεις, αποστολή σύγχρονων αμερικανικών και άλλων ΝΑΤΟικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, επιφυλακή των πυρηνικών όπλων και από τις δύο πλευρές, διεύρυνση του ΝΑΤΟ με νέες χώρες κ.ά.), που μαρτυρούν την αύξηση του κινδύνου γενίκευσης του πολέμου, στάθηκε ιδιαίτερα στο επιχείρημα της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων ότι η συμμετοχή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς είναι για την προστασία της χώρας από την τουρκική επιθετικότητα.

Εδειξε με συγκεκριμένα ιστορικά στοιχεία τι έχουν... «προσφέρει» μέχρι τώρα οι σύμμαχοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και πρόσθεσε: «Η αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο στόχος της ενίσχυσης της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ καθορίζουν τη στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτές οι δυνάμεις δουλεύουν για συμβιβασμό, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Τι λέτε για την Κύπρο; Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διατηρεί ισχυρές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, έχει βρετανικές, ΝΑΤΟικές βάσεις, αλλά η κατοχή μετράει 48 χρόνια. Το νησί διχοτομείται. Οι σύμμαχοί σας είναι αντίπαλοι του λαού μας και των άλλων λαών».

Κατέληξε λέγοντας ότι «η πάλη για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα συναντιέται με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων». Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή σήμερα στα Προπύλαια, στη Μαραθώνια Πορεία στις 22 Μάη. «Ο λαός μας - υπογράμμισε - δεν θα αφήσει αυτήν την επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική σε χλωρό κλαρί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ