Σάββατο 7 Μάη 2022 - Κυριακή 8 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ COSCO
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σε αγωνιστική ετοιμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, οι οποίοι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς για την προστασία της ζωής τους.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η COSCO έδωσε στην Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) γραπτή πρόταση, για την οποία αναμενόταν να συνεδριάσει η διοίκηση του σωματείου και στη συνέχεια να γίνει ενημέρωση των εργαζομένων σε κάθε βάρδια.

Θυμίζουμε ότι το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν οι εργαζόμενοι προβλέπει:

  • Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι.
  • Να μετατραπούν όλες οι Συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
  • Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του «δουλεμπορικού», το οποίο έχει στηθεί με ευθύνη των COSCO, «D Port» και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ), να ενταχθούν στην παρούσα ΣΣΕ. Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που στο σύνολό τους είναι περίπου 900 άτομα.
  • Να αποτυπωθούν μέσω της παρούσας ΣΣΕ και να καταβληθούν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες.
  • Να εφαρμοστεί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, που καταχρηστικά δεν εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ