Σάββατο 7 Μάη 2022 - Κυριακή 8 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Στριμώχτηκε και ζήτησε αναβολή στα ασφαλιστικά μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις

Νέα κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των Σωματείων την ερχόμενη Τρίτη, για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα

Από την παρέμβαση των εργαζομένων στα δικαστήρια την Παρασκευή 6/5
Από την παρέμβαση των εργαζομένων στα δικαστήρια την Παρασκευή 6/5
Αναβολή στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, κατά της διαδικασίας διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων, ζήτησε και πήρε η κυβέρνηση, αφού πρώτα προσπάθησε μέσα από νέα εκβιαστικά διλήμματα να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα των δικηγόρων που εκπροσωπούν την κυβέρνηση και την ειδική εκκαθάριση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας ανέβαλε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις 17 Ιούνη, παρατείνοντας παράλληλα την προσωρινή διαταγή «παγώματος» των ομαδικών απολύσεων.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν, η κυβέρνηση μέσω του ειδικού εκκαθαριστή επιχείρησε να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και μέσα από εκβιαστικά διλήμματα να τους οδηγήσει στο να αποδεχθούν τις απολύσεις τους. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να εμφανίσει την ίδια σχεδόν πρόταση που έχουν απορρίψει οι εργαζόμενοι, προκειμένου να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα ή να αιτηθούν από κοινού την αναβολή της εκδίκασής τους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα

«Συνεχίζουμε, τους έχουμε στριμώξει, με αποφασιστικότητα και μαζικότητα θα κερδίσουμε», τονίζει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, σε δήλωσή του μετά την αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων. Και συνεχίζει:

«Τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, με συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων της και παρουσία αντιπροσωπειών από σωματεία και ομοσπονδίες, σήμερα (6/5) βρεθήκαμε στην Ευελπίδων για να δώσουμε τη μάχη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων». «Εχει αξία να σημειώσουμε πως κρατώντας με συνέπεια τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων δεν πέσαμε στην παγίδα που έστησε η κυβέρνηση παραμονή της εκδίκασης. Στις 5/5, στις 19.00, μας έστειλαν την ίδια κατάπτυστη πρόταση που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, και μάλιστα με ωμό εκβιασμό μάς ζητούσαν να παραιτηθούμε από τα ασφαλιστικά μέτρα για να εφαρμοστεί αυτό που έχουν απορρίψει τα Σωματεία, οι Γενικές Συνελεύσεις, οι κινητοποιήσεις μας, όλη η εργατική τάξη της χώρας μας», προσθέτει.

Τονίζει επίσης: «Ενώ δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό και μέσα από την αποφασιστικότητά μας διαπίστωσαν πως θα δώσουμε αταλάντευτα και αυτήν τη μάχη, με επιχείρημα ότι θα μας δώσουν νέα πρόταση αιτήθηκαν - και εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο - αναβολή της εκδίκασης.

Η προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής των ομαδικών απολύσεων παρατάθηκε μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε οποιονδήποτε διάλογο στη βάση των προτάσεών μας και να υπερασπιστούμε με τεκμήρια τις θέσεις των Γενικών Συνελεύσεων».

Καταλήγοντας, ο Π. Πολίτης ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα αξιοποιήσουν τον χρόνο που τους παρέχει η δικαστική εξέλιξη για κλιμάκωση του 27μηνου αγώνα, ενημερώνει δε ότι την Τρίτη 10 Μάη τα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Σωματείων για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους:

«Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος θα αξιοποιηθεί για κλιμάκωση του αγώνα με όλα τα μέσα και στην ίδια κατεύθυνση του 27μηνου αγώνα. Η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή και ενιαία. Θα μας καταβληθεί ο μόχθος που μας χρωστούν. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματά μας.

Σε αυτή την βάση, την Τρίτη στη 1 μ.μ. στο ΕΚ Εύβοιας θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ. Συνεχίζουμε, τους έχουμε στριμώξει, με αποφασιστικότητα και μαζικότητα θα κερδίσουμε».

Εκδήλωση για παιδιά στη Λάρυμνα

Συνέχεια στις δράσεις ανάδειξης και στήριξης του αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης δίνουν οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ διοργανώνει την Κυριακή 8 Μάη, στις 10.30 π.μ. στον χώρο του Πάρκου Θ. Μαλέρδου στη Λάρυμνα, το 1ο Κυνήγι Θησαυρού με θέμα «Ανακαλύπτω τον θησαυρό περιδιαβαίνοντας και γνωρίζοντας τον τόπο μου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ