Πέμπτη 28 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια

INTIME NEWS

Κινητοποιήσεις ενάντια στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, παρεμβάσεις για τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, πρωτοβουλίες οργάνωσης ενάντια στο πρόβλημα της ακρίβειας και δράσεις αλληλεγγύης οργανώνουν εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς και Επιτροπές Αγώνα που συγκροτούνται στις γειτονιές καθημερινά. Ενδεικτικά:

Σε πικετοφορία καλεί η Επιτροπή Αγώνα Θριασίου ενάντια στην ακρίβεια, σήμερα στις 7 μ.μ. στην Ελευσίνα (απέναντι από τα «Goody's»). Παράλληλα, οργανώνει συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, εξορμήσεις σε γειτονιές και χώρους δουλειάς, αλλά και συνάντηση με τους δημάρχους Δυτικής Αττικής, προκειμένου τα σωματεία και οι φορείς να καταθέσουν τα αιτήματά τους, ειδικά για το θέμα των δημοτικών τελών, με απαίτηση να συζητηθούν στα Δημοτικά Συμβούλια.

Η Επιτροπή Αγώνα Καλλιθέας κατά της ακρίβειας θα πραγματοποιήσει αυτοκινητοπομπή και μαζική εξόρμηση επίσης σήμερα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου, καλώντας στην απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Στα Γιάννενα, δεκάδες σωματεία που συντονίζουν την πάλη τους με το Εργατικό Κέντρο οργανώνουν την Παρασκευή 6 Μάη παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο για τα δημοτικά τέλη, στις 10 π.μ., και συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ανατολής.

Χτες, στο μεταξύ, αντιπροσωπείες από σωματεία της Εύβοιας και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, απαιτώντας μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των υπόλοιπων χαρατσιών. Αντίστοιχη κινητοποίηση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας σήμερα στις 11 π.μ., στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην πόλη.

Στα Τρίκαλα, τέλος, τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών και Συνταξιούχων, αλλά και το Παράρτημα Τρικάλων του ΠΜΣ, οργανώνουν αύριο Παρασκευή, διαμαρτυρία στις Εταιρίες Παρόχους Ενέργειας, με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org