Παρασκευή 22 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Πάρτε πίσω τις εκδικητικές απολύσεις»

Κινητοποίηση του ΣΕΤΕΠΕ σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης, ενάντια στο ρεσιτάλ τρομοκρατίας που εξαπολύει η εργοδοσία

Μαχητική κινητοποίηση στο κατάστημα «Bruncsin» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αίτημα να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων, πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Οπως καταγγέλλει το ΣΕΤΕΠΕ, η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης από τις 15 Απρίλη επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους. Τη συγκεκριμένη μέρα, «σε ώρα αιχμής για το κατάστημα, παρουσία πελατών, η εργοδότρια τραμπούκισε την σερβιτόρα της βάρδιας με φωνές και τραβήγματα από το χέρι ώστε να ελέγξει την ποδιά της, κατηγορώντας την ότι "έκλεψε" φιλοδώρημα αξίας 1 ευρώ (!), καθώς το κατάστημα έχει ως πολιτική να παρακρατεί μέρος των φιλοδωρημάτων».

Η εργαζόμενη, μέλος του ΣΕΤΕΠΕ, κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στο Συνδικάτο και το γνωστοποίησε στους συναδέλφους της, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουν από την επόμενη κιόλας μέρα ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και συνολικά τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η εργοδοσία από την πλευρά της αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί meeting, το οποίο ήταν απαίτηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων, με τη δικαιολογία ότι το ζήτημα θα λυθεί ατομικά. «Μάλιστα, αντί να φροντίσουν να λογοδοτήσουν για τη συμπεριφορά αυτή, απείλησαν ότι έχουν το δικαίωμα (!) να ελέγχουν τις τσάντες τους με την αρχή και τη λήξη της βάρδιας και έδιωξαν από τη βάρδια εργαζόμενη, επίσης μέλος του Συνδικάτου, η οποία αντέδρασε στο εν λόγω σχόλιο και υπερασπίστηκε την συναδέλφισσά της», σημειώνει το Συνδικάτο.

Αποκορύφωμα ήταν οι αδικαιολόγητες απολύσεις αυτών των εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία, με το ΣΕΤΕΠΕ να σημειώνει ότι «αυτά έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη εχθρικό προς τους εργαζόμενους περιβάλλον, καθώς καλούνται να δουλεύουν μισασφαλισμένοι, χωρίς να πληρώνονται τις απαραίτητες προσαυξήσεις για υπερωρίες και αργίες, και να δουλεύουν άλλες μέρες και ώρες από αυτές που αναγράφει η σύμβασή τους».

Με τη μαχητική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι απαίτησαν την επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων τους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αλλά και την άμεση διευθέτηση όλων τον υπόλοιπων ζητημάτων που έχουν προκύψει.

Η εργοδοσία, κάτω από τις πιέσεις των εργαζομένων και την παρέμβαση του Συνδικάτου, προχώρησε ήδη στη διευθέτηση μέρους των ζητημάτων που υπάρχουν, ενώ το ΣΕΤΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν συνέχεια στην πάλη τους με μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ