Πέμπτη 21 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 21 - 22 ΜΑΗ
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Πανελλαδικό Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, με σειρά από πολύμορφες δράσεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, με αιχμή τις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, αλλά και σε όλη τη χώρα, πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στις 21-22 Μάη, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Στην Αττική η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη, ενώ ήδη οργανώνεται και ανακοινώνεται σε μια σειρά από περιοχές το πρόγραμμα των δράσεων.

Στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη φορέων οργανώνει την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), με στόχο την από κοινού οργάνωση του διημέρου που θα κορυφωθεί με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στις 22 Μάη, που θα συμπέσει με την 59η επέτειο της δολοφονίας του αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρη Λαμπράκη στην πόλη.

Οπως σημειώνει στην πρόσκλησή της, στις σημερινές συνθήκες με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε εξέλιξη, «είναι ανάγκη να εκδηλώσουμε μαζικά και οργανωμένα την αντίθεση του λαού μας στις εξελίξεις, να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας, σε όλους τους λαούς που πληρώνουν το βαρύ τίμημα αυτής της θανατηφόρας αντιπαράθεσης (...) να εκφραστεί πλατύτερα η αντίθεση του λαού μας στον πόλεμο και η άρνησή του στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν», απαιτώντας απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού.

7-8 Μάη οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία

Παράλληλα, διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μάη, ενταγμένο στις συνολικές δραστηριότητες για το Πανελλαδικό Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, ανακοίνωσε η Γραμματεία Αρκαδίας της ΕΕΔΥΕ.

Με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, από κοινού με την Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» - Ημιμαραθώνιος και τους Συλλόγους Ορειβατών - Οικολόγων Αρκαδίας, Βετεράνων Αθλητών Στίβου και Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ανακοίνωσαν μια σειρά δράσεις στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, που θα ξεκινήσουν από τη γενέτειρά του Κερασίτσα.

Στις δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν ξανά μετά από τρία χρόνια (λόγω πανδημίας), αναφέρθηκαν οι Δημήτρης Νικολάου, επικεφαλής της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ Αρκαδίας, και Ανδρέας Γιαννόπουλος, μέλος της, καθώς και οι Δημήτρης Καραμήτσος και Παναγιώτης Παπαντωνίου εκ μέρους των συλλόγων Ορειβατών - Οικολόγων και Δρομέων Υγείας, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στην Κερασίτσα, με κατάθεση στεφανιών στην πλατεία Ειρήνης, που βρίσκεται και το άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μάη, με τον 4ο Ημιμαραθώνιο (21 χλμ.) Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, με αφετηρία το μνημείο των αλύγιστων της ταξικής πάλης, εκτελεσθέντων του Μοριά του έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης 1947-1949 (γνωστού ως θανατοδικείου), πίσω από τις φυλακές της πόλης. Από εκεί οι συμμετέχοντες θα κινηθούν προς την Κερασίτσα και την πλατεία Ειρήνης του χωριού και εν συνεχεία στο Στάδιο της Τεγέας και τον Αγιο Σώστη, με τον τερματισμό να γίνεται στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης.

Θα ακολουθήσει, μετά τον τερματισμό των συμμετεχόντων, απονομή των επάθλων σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς και των μεταλλίων στους 6 πρώτους άνδρες και γυναίκες και μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ηδη η Γραμματεία Αρκαδίας της ΕΕΔΥΕ απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους και τον λαό του νομού και τους φορείς τους.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των φορέων, στάθηκαν και στα σημερινά επίκαιρα μηνύματα για τον 4ο Ημιμαραθώνιο αγώνα (πραγματοποιείται με τη χορηγία του δήμου Τρίπολης), με βάση τις σημερινές εξελίξεις, αλλά και σε όλες τις λεπτομέρειες για την πραγματοποίησή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ