Πέμπτη 21 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα 48ωρη απεργία στα «LIDL» στη Θεσσαλονίκη

Με μαζική συμμετοχή δίνουν από χτες το πρωί τη μάχη της 48ωρης απεργίας τους οι εργαζόμενοι της «LIDL Ελλάς» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι παλεύουν για την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και ταυτόχρονα καταγγέλλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία, με την κινητοποίηση της αστυνομίας, στον χώρο της απεργιακής τους συγκέντρωσης στις αποθήκες της επιχείρησης στη Σίνδο. Σήμερα προγραμματίζουν νέα απεργιακή συγκέντρωση στον ίδιο χώρο.

Οι εργαζόμενοι της «LIDL» δηλώνουν αποφασισμένοι να δυναμώσουν τον αγώνα κόντρα στις προτάσεις της επιχείρησης, που συνδέουν τις αυξήσεις και την εξίσωση των μισθών όλων των εργαζομένων με την κερδοφορία της. Ακόμα περισσότερο, κόντρα στην προσπάθεια της «LIDL Ελλάς» να εφαρμόσει διευθέτηση του χρόνου εργασίας και μάλιστα με «ατομική συμφωνία» εργαζόμενου - επιχείρησης, υλοποιώντας τον νόμο Χατζηδάκη.

Στο πλευρό τους βρίσκεται η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την προκλητική και αναίτια παρουσία της αστυνομίας με τρία (!) συνολικά οχήματα έξω από την αποθήκη των «LIDL». «Ετσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή ΣΣΕ. Δεν μας τρομοκρατούν, δεν θα κάνουμε πίσω από τους αγώνες μας. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο της απεργίας», σημειώνει.

Τον αγώνα των εργαζομένων στη «LIDL Ελλάς» χαιρετίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, που καλεί σε συντονισμό των επιχειρησιακών σωματείων σε όλη τη χώρα και κυρίως συμμετοχή των εργαζομένων σε συλλογικές διαδικασίες, «να πουν τη γνώμη τους, να συνδιαμορφώσουν τα αιτήματα για τις αυξήσεις στους μισθούς, για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις "ατομικές συμφωνίες" εργαζομένων - επιχείρησης, για το καθετί που τους αφορά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ