Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Εκθεση - βόμβα για κακοποίηση παιδιών

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-

Τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικων προσφυγόπουλων από χώρες της Δυτικής Αφρικής από... εργαζόμενους σε μη-κυβερνητικές οργανώσεις αρωγής, ακόμη και κυανόκρανους «ειρηνευτικών» αποστολών του ΟΗΕ διαπιστώνει πολυσέλιδη έκθεση που ετοίμασαν στελέχη οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και η βρετανική «Σώστε τα Παιδιά».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χτες ο ανταποκριτής του BBC στη Δυτική Αφρική, Μαρκ Ντόιλ, τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης διαπιστώθηκαν από μέλη ...40(!) οργανώσεων αρωγής κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών αποστολών τους στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Η έκθεση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που δεν κατονομάζονται, αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κατηγορίες περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών πλήττουν το ντόπιο κυρίως προσωπικό που προσελάμβαναν οι οργανώσεις αρωγής στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, αλλά και μέλη «ειρηνευτικών αποστολών» του ΟΗΕ στην περιοχή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην πολυσέλιδη έκθεση καταγράφονται μεταξύ άλλων οι περιπτώσεις δεκάδων παιδιών, κυρίως κορίτσια, τα οποία υποχρεώθηκαν από εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις με αντάλλαγμα λίγη τροφή!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ