Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγκαινιάστηκε ένας απρόσιτος για τον λαό αυτοκινητόδρομος

Eurokinissi

«Η ΝΔ εγκαινίασε και χειροκρότησε την έναρξη κατασκευής της Πατρών - Πύργου, ενός αυτοκινητόδρομου που θα είναι απρόσιτος για τους εργαζόμενους και τον λαό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με αφορμή τη χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αμαλιάδα και τη «φιέστα» για την έναρξη των έργων της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου.

Η Επιτροπή Περιοχής του Κόμματος τονίζει ότι πρόκειται για έργο που εγκαινιάστηκε πολλάκις τα τελευταία χρόνια, η καθυστέρησή του έχει στοιχίσει δεκάδες ζωές, το αίτημα διεκδίκησής του έχει κατατεθεί εδώ και πολλά έτη από τους μαζικούς φορείς και το ΚΚΕ το απαιτούσε εδώ και είκοσι χρόνια.

Τονίζει ότι πρωθυπουργός και κυβέρνηση της ΝΔ εγκαινίασαν και χειροκρότησαν την παραχώρηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα για τα επόμενα 20 χρόνια σε μεγάλη ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία. Δρόμου που θα είναι απρόσιτος για τους εργαζόμενους και τον λαό με αρκετούς σταθμούς διοδίων. Χαρακτηρίζει απαράδεκτο αυτό το χαράτσι «για τη χρήση τέτοιων υποδομών που τις έχει χρυσοπληρώσει ο λαός μας από πολλές μεριές».

Φέρνει το παράδειγμα της Αττικής Οδού με τους εγκλωβισμούς απ' την κακοκαιρία, για το τι σημαίνει για τον λαό τους μεγάλους και πολυδιαφημισμένους οδικούς άξονες να τους λυμαίνονται οι μεγάλες επιχειρήσεις που κερδίζουν δισ. ευρώ. Καυτηριάζει ότι την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Ηλεία, που πρώτα από τις μεγάλες πυρκαγιές και ύστερα από τις μεγάλες πλημμύρες δοκιμάστηκε σοβαρά, με τις «υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για τη στήριξη όλων αυτών που καταστράφηκε το εισόδημα τους και οι κόποι μιας ζωής, να παραμένουν υποσχέσεις...».

Σημειώνει ότι δεν έγινε κουβέντα για την άθλια κατάσταση των Νοσοκομείων (όπως σε Αμαλιάδα, Πύργο) και των Κέντρων Υγείας, καλώντας τον λαό να αξιοποιήσει την πείρα του «να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που έστρωναν κάθε φορά το χαλί με νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, που έβαλαν την υπογραφή τους για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός μας. Να συνεχίσει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλή αυτοκινητόδρομου που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον και τους παραδοσιακούς οικισμούς από τους οποίος θα διέρχεται, χωρίς διόδια, για να μπορούν όλοι ανεμπόδιστα να τον χρησιμοποιούν», την πάλη του για απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μέτρα υπεράσπισης του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στην Ενέργεια, για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Η δημοτική Αρχή Πάτρας

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η αγωνιστική δημοτική αρχή Πάτρας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο λαός της περιοχής χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης σύγχρονων, ασφαλών και δωρεάν υποδομών, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, έργα που θα έχουν στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Ο αγώνας του λαού πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, για να κερδίσει τη ζωή που του αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ