Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Αλλοι τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί

Ιδιαίτερα τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης. Χτες νωρίς το πρωί σκοτώθηκαν δύο Παλαιστίνιοι σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, ηλικίας 17 και 23 ετών, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν (ορισμένοι πολύ σοβαρά) και συνελήφθησαν στη διάρκεια της ίδιας εκτεταμένης επιχείρησης.

Παράλληλα, σε λεωφορείο κοντά στον εβραϊκό εποικισμό «Neve Daniel» της Δυτικής Οχθης, ένας 30χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά καθώς κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε σε έναν 28χρονο Ισραηλινό με κατσαβίδι τραυματίζοντάς τον σχετικά σοβαρά. Την επίθεση αυτή επικρότησε η ισλαμική οργάνωση «Χαμάς».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, μίλησε για «κύμα αραβικής τρομοκρατίας» που θα συντρίψει με «σιδερένια πυγμή» μετά την φονική επίθεση Παλαιστίνιου στο Μπνέι Μπρακ με αποτέλεσμα τον θάνατο 5 ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας Ισραηλινός αστυνομικός και δύο Ουκρανοί πρόσφυγες.

Χτες, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, επισκέφτηκε την παλαιστινιακή πρεσβεία και συναντήθηκε με τον επιτετραμμένο της, Γιουσέφ Ντορκχόμ. Καταδίκασε την ισραηλινή κατοχή και επιθετικότητα και εξέφρασε την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ