Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανοιχτά «παράθυρα» στον τζόγο

Ορθάνοικτα παράθυρα για τη νομιμοποίηση του τζόγου αφήνει η κυβέρνηση, μια μέρα μετά τις πομπώδεις διακηρύξεις για απαγόρευση όλων των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Επικαλούμενη τεχνικά ζητήματα φαίνεται έτοιμη κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων βδομάδων, που θα ολοκληρωθεί η κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου, να λάβει υπόψη της και να ικανοποιήσει συγκεκριμένα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον παράνομο τζόγο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε χθες αν η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ορισμένα είδη παιχνιδιών να το επανεξετάσει, έδωσε την εξής αποκαλυπτική απάντηση: «Θέσαμε το γενικό πλαίσιο και το πλαίσιο αυτό είναι σαφές. Υπάρχει μια σειρά τεχνικών προβλημάτων, για ειδικές κατηγορίες, στις οποίες αναφερθήκατε. Για όλες αυτές τις ειδικές κατηγορίες και τα ειδικά προβλήματα που προκαλούνται, διότι δεν είναι απλώς το θέμα των μηχανημάτων, είναι πάρα πολλά ζητήματα που ανακύπτουν, είμαστε κατά τη διάρκεια κατάρτισης της σχετικής διάταξης, ανοιχτοί και σε σχετικές προτάσεις. Αλλά το πλαίσιο είναι σαφές. Το πολιτικό πλαίσιο έχει τεθεί από χθες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει τα ζητήματα που συνδέονται με τη λειτουργία των «ίντερνετ καφέ» και του τζόγου μέσω των κινητών τηλεφώνων. «Με ιδιαίτερη προσοχή θα λάβουμε όλα τα μέτρα που πρέπει», είπε ο Χρ. Πρωτόπαπας και πρόσθεσε: «Εκείνο που μας ενδιαφέρει, στις δύο εβδομάδες που θα χρειαστούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, είναι να εξετάσουμε τα ζητήματα που θέσατε».

Ειδικά για τα «ίντερνετ καφέ» είπε ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει «να προχωρήσει το ίντερνετ και να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα όλων των Ελλήνων σε αυτό. Αλλά φυσικά πρέπει να προστατεύσουμε τον πολίτη, ώστε να μη χρησιμοποιούν κάποιοι την πρόσβαση για άλλους λόγους. Θα εξετάσουμε πώς θα γίνει».

Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε επιβεβλημένη την προχτεσινή απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής «ώστε να δώσει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για την προστασία του πολίτη και της κοινωνίας». Απολογούμενος ουσιαστικά για τις αυστηρές λύσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση είπε ότι ήταν πρακτικά αδύνατον να υπάρξει έλεγχος, αλλά και επειδή «μας ζητήθηκε - και πιστεύω ότι ζητήθηκε από όλους - να προστατεύσουμε την κοινωνία από τον παράνομο τζόγο»!. Σε ερώτηση για τους εργαζόμενους που θα μείνουν άνεργοι απάντησε ότι «πάρα πολλά από αυτά τα μηχανήματα, δε συνδέονται με την παρουσία εργαζόμενων. Πολλά από αυτά τα μηχανήματα ήταν σε χώρους καφενείων και σε άλλους χώρους, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ