Τετάρτη 16 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Διεκδίκηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων

Την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων με ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών στο ύψος των αναγκών, δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και έκτακτο κονδύλι για την αντιμετώπιση των δυσβάσταχτων χρεών που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα ζητά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ). Παράλληλα, καλεί να αποσυρθεί η πρόσφατη εγκύκλιος που δίνει ώθηση στην εμπορική αξιοποίηση των σχολικών κτιρίων.

Η ΑΣΕ αναφέρεται στη χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, με τους προϋπολογισμούς κυρίως από το 2011 και έπειτα να έχουν μειωθεί περίπου στο 40% και τις επιπτώσεις της, σημειώνοντας πως στα παραπάνω προστίθεται «η ενεργειακή φτώχεια που μας έχουν καταδικάσει οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, αφού η Ενέργεια αποτελεί ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, και με τους ανταγωνισμούς στην περιοχή (πόλεμος στην Ουκρανία κ.α.) να έχουν απογειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, στεγνώνοντας τα ταμεία των σχολικών επιτροπών. Αν τώρα προσθέσουμε τις χαμηλές θερμοκρασίες που συνεχίζονται, η κατάσταση, πραγματικά, είναι στο μη παρέκει. Αυτό είναι το κατά τ' άλλα αξιολογημένο σχολείο τους!».

«Το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα το μεταθέτει στα ίδια τα σχολεία, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Δίνει ώθηση στην εμπορική αξιοποίηση των σχολικών κτιρίων, που έχει θεσμοθετήσει με τον νόμο 4823/2021 περί δήθεν αναβάθμισης του σχολείου (...) Το υπουργείο "κλείνει το μάτι" στα σχολεία να βγουν παγανιά για την εμπορική αξιοποίηση των κτιρίων τους, αναζητώντας έσοδα από πάσης φύσεως εκδηλώσεις, συνέδρια κ.λπ.», σημειώνει η ΑΣΕ και καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας εδώ και τώρα να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων γονέων και των μαθητών και τα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αγωνιστική διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων που βασανίζουν καθημερινά τα σχολεία. «Κάθε αδράνεια, κάθε στάση αναμονής είναι αδικαιολόγητη. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη!», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ