Πέμπτη 10 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Απεργούν την Τετάρτη και διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση

Την Κυριακή 13/3 η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου στην Αθήνα

Σε πανελλαδική πανοικοδομική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 16 Μάρτη η Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα Οικοδόμων, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους για τη Συλλογική Σύμβαση και την Ασφάλιση.

Ηδη οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές έχουν πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη απεργία, τον περασμένο Νοέμβρη, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Η απόφαση για νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου πατάει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και διαρκώς οξύνονται.

Στις διεκδικήσεις που προτάσσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων περιλαμβάνονται: Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Κάθε μέρα δουλειάς να είναι και μέρα Ασφάλισης. Ενταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.ά.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο στην Αθήνα

«Στις 16 Μάρτη να σημάνει ξεσηκωμός. Αποφασιστικά και με μαχητικότητα να νεκρώσει κάθε εργοτάξιο, κάθε γιαπί» είναι το κάλεσμα που απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας μπροστά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Την Κυριακή 13 Μάρτη προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 10 π.μ. στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Στο μεταξύ, συνεχίζει τις καθημερινές συνελεύσεις σε εργοτάξια και τις εξορμήσεις σε μικρότερα έργα και γιαπιά. Σήμερα Πέμπτη θα γίνει συνέλευση στο εργοτάξιο της «ΜΠΑΛΙΑΝ» στη Μεσογείων και αύριο Παρασκευή στο εργοτάξιο της «ΜΠΑΛΙΑΝ» στη Νερατζιώτισσα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην Αριστοτέλους.

Στην Κοζάνη, το Συνδικάτο Οικοδόμων μπροστά στην απεργία οργανώνει σύσκεψη αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Προγραμματίζει επίσης απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Με εξορμήσεις σε εργοτάξια και άλλους χώρους δουλειάς προετοιμάζει την πανοικοδομική απεργία την Τετάρτη 16 Μάρτη και την απεργιακή του συγκέντρωση (10 π.μ., Εργατικό Κέντρο) το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου.

Στην απεργία και τη συγκέντρωση που οργανώνει την Τετάρτη 16 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ευδήλου, καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου. Το Συνδικάτο Οικοδόμων σήμερα Πέμπτη καλεί σε Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Καβάλα, Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μάρτη, στις 11 π.μ. στο «Στέκι» (Αριστ. Στάνη 1).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολος ο κλάδος των κατασκευών στη μάχη για το ένσημο, το μεροκάματο, τα μέτρα προστασίας(2023-11-07 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες σωματείων(2021-11-18 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς για την απεργία στις 18 Φλεβάρη(2020-02-12 00:00:00.0)
Με πολύμορφη αγωνιστική δράση διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις(2018-03-10 00:00:00.0)
Προετοιμασίες και σε Στερεά - Εύβοια(2009-12-04 00:00:00.0)
«Στο πόδι» για τη διπλή απεργία(2005-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ