Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποιήσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ελευσίνα
Ελευσίνα
Κινητοποιήσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούν Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

Συγκέντρωση ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πραγματοποίησαν χτες η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας και Σωματεία και φορείς του Θριασίου. Οι φορείς με πορεία κατέληξαν έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, από όπου, τις προηγούμενες μέρες, αναχώρησαν τα «C130» με στρατιωτικό υλικό προς την Ουκρανία, βαθαίνοντας τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Οι διαδηλωτές έγραψαν στο δρόμο με κόκκινο μπογιά το σύνθημα «Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο», ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομικής δύναμης. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ελευσίνας, Αντώνης Αλεξανδρόπουλος.

Επίσης, χτες το απόγευμα, στα Χανιά στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, σε κινητοποίηση προχώρησαν η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) και εργατικά σωματεία της περιοχής. Μεταξύ άλλων, τα σωματεία και οι φορείς απαίτησαν την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων ευρωατλαντικών υποδομών.

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Χανιά
Χανιά
Σήμερα Παρασκευή:

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί σε συλλαλητήριο όλους τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής στις 6 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει πικετοφορίες στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία δημαρχείου στο Βαθύ και στο εμπορικό κέντρο «Ερμής» στο Καρλόβασι. Συμμετέχει και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου.

Την Κυριακή 6 Μάρτη:

Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Νίκο Νικηφορίδη, στις 11 π.μ. στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την εκτέλεσή του από το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό κράτος.

Την Τρίτη 8 Μάρτη

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί σε σύσκεψη σωματείων, φορέων και συλλόγων της πόλης για την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα «Ν. Μάρτη» στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Την Τετάρτη 9 Μάρτη

Εκδήλωση, με θέμα «Η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και οι κίνδυνοι για τη χώρα μας. Ο ρόλος των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων», διοργανώνει στις 7 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Καλλιτεχνικό Καφενείο (Αγ. Φανουρίου 99).Θα μιλήσει ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ