Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΝΕ
Αθλητικά τουρνουά σε Σάμο και Γιάννενα

ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
Αθλητικά τουρνουά οργάνωσε η ΚΝΕ στη Σάμο, με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φλεβάρη, τα Δημοτικά Στάδια του Καρλοβάσου και του Βαθιού γέμισαν με τις φωνές, τις συζητήσεις, το παιχνίδι και τη ζωντάνια δεκάδων μαθητών και άλλων νέων που συμμετείχαν στα αθλητικά τουρνουά της ΚΝΕ.

Στους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ κυριάρχησε ένα όμορφο κλίμα άμιλλας, ομαδικής προσπάθειας και συλλογικότητας, μακριά από τον ανταγωνισμό. Δόθηκε έτσι μια εικόνα αυτού που πραγματικά είναι ο αθλητισμός: Μια γιορτή για τη νέα γενιά, μία ανάγκη και ένα αναφαίρετο δικαίωμα που όμως σήμερα μετατρέπεται σε εμπόρευμα, σε πεδίο για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που όλοι οι μαθητές και των δύο ομάδων, μαζί, φώναξαν ένα δυνατό «Αλκης» πριν από την έναρξη του αγώνα. Δείχνοντας έτσι ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά, ότι δεν θα ξεχάσει εύκολα, ότι απέναντι στη βία αυτού του συστήματος αντιτάσσει την αλληλεγγύη, τη δίψα για ζωή.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε η ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για ανάπτυξη του αθλητισμού στη γειτονιά, στα σχολεία, στο πανεπιστήμιο. Ηρθαν στην επιφάνεια οι μεγάλες ελλείψεις σε χώρους άθλησης, σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές στο νησί, αναδείχθηκαν τα μεγάλα κενά στη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών. Η ΚΝΕ, μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες, θα δώσει συνέχεια πρωτοστατώντας στη διεκδίκηση, τόσο για τη δημιουργία νέων, σύγχρονων αθλητικών υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες νέων και μεγαλύτερων, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη πολλών αθλημάτων, όσο και για την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών με αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών.

Στα Γιάννενα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Με τη συμμετοχή πολλών μαθητών πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 που οργάνωσε η ΚΝΕ στα γηπεδάκια της Κιάφας.

Με το σύνθημα «Σήμερα ο Αλκης. Αύριο εσύ; Ως εδώ!», οι μαθητές έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στην οπαδική βία, στους στρατούς χούλιγκανς και φασιστών που γεννάει η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό. Ανέδειξαν την ανάγκη τους για αθλητισμό που θα αποτελεί «βασικό συστατικό» στην καθημερινότητά τους, θα καλλιεργεί πνεύμα ομαδικό και θα ενισχύει τη συλλογικότητα και την ευγενή άμιλλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ