Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αμέριστη η στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών

Σε σύσκεψη στο μπλόκο της Λιβαδειάς μίλησε ο Γ. Μαρίνος, ενώ το μπλόκο Γυψοχωρίου επισκέφθηκε ο Γ. Δελής

Την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, που εδώ και δύο βδομάδες βρίσκονται στα μπλόκα, εξέφρασε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σύσκεψη που διοργάνωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Λιβαδειάς, το Σάββατο 19 Φλεβάρη.

Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, της Τοπικής Διοίκησης, φορέων και συνδικάτων της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι από το μπλόκο στα Βάγια και των αγροτών του Ορχομενού, και παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στην οποία εκτός από τον Γιώργο Μαρίνο ήταν μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που πραγματοποίησε και χαιρετισμό, καθώς και η Λιάνα Καραβασίλη, Γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ και περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην παρέμβασή του ο Γιώργος Μαρίνος χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ, τόσο έξω όσο και μέσα στη Βουλή, παλεύει για τη στήριξη και ικανοποίηση των αιτημάτων τους. «Το ΚΚΕ, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, που διεκδικούν να ζήσουν στον τόπο τους και παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά τους», σημείωσε. Τόνισε ότι οι αγρότες και οι εργαζόμενοι έχουν τεράστια πείρα από τους αγώνες τους, έχουν συγκρουστεί με όλες τις κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ σήμερα και παλαιότερα, όσο και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να κρίνουν με πιο αυστηρά κριτήρια όλα τα κόμματα και όταν αυτά κυβερνούν και καταπατούν δικαιώματα και όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση και προσπαθούν να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις. Σημείωσε μάλιστα ότι σε σχετικές τροπολογίες που είχε καταθέσει το ΚΚΕ τον Νοέμβρη του 2021 και τις οποίες η κυβέρνηση δεν έφερε προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, τα υπόλοιπα κόμματα σιώπησαν και δεν τοποθετήθηκαν.

Σχολιάζοντας τη δήθεν στήριξη που εκφράζουν στον αγώνα των αγροτών εκπρόσωποι κομμάτων που φέρουν ευθύνη για τα προβλήματά τους, ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε: «Δεν μπορείς να μιλάς για αγροτικά προβλήματα και να μην καυτηριάζεις, να μην πολεμάς την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που μόνιμα έχει ως βασικό στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα λίγα χέρια, στους καπιταλιστές. Που μειώνει τις επιδοτήσεις και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα». Και πρόσθεσε: «Οταν ένα κόμμα έχει ως κριτήριο την εφαρμογή των στρατηγικών της ΕΕ στρέφεται αντικειμενικά ενάντια στους αγρότες, στα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες τους».

Ανέφερε επίσης ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε μεταξύ άλλων να αποζημιώνονται στο 100% από φυσικές καταστροφές και την εξασφάλιση ότι από την τιμή των προϊόντων τους θα καλύπτουν το κόστος και θα τους απομένει κάτι για να ζήσει μία οικογένεια με αξιοπρέπεια.

«Εμείς, το ΚΚΕ, λέμε ότι πρέπει να συναντηθεί η αγροτιά με την εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα. Να διεκδικήσουν από κοινού και να δημιουργήσουν μία κοινωνική συμμαχία που θα ανατρέψει αυτήν τη βαρβαρότητα που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, των καπιταλιστών», τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, κλείνοντας την παρέμβασή του.

Στο μπλόκο Γυψοχωρίου

Παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών και κτηνοτρόφων στη διασταύρωση της Νάουσας στην Ημαθία και στο Γυψοχώρι της Πέλλας.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών, στο μπλόκο Γυψοχωρίου, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μαζί με κλιμάκιο στελεχών της ΤΟ Πέλλας του ΚΚΕ.

Εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στις διεκδικήσεις τους και τους κάλεσε να συντονίσουν την πάλη τους μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα καταρχάς σε επίπεδο νομού.

Τους κάλεσε να βάλουν στο στόχαστρο της πάλης τους την πολιτική που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε χέρια λίγων, που διώχνει τους ίδιους από τη γη και τα χωριά τους, χτυπά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, οδηγεί σε αφανισμό τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, θυσιάζει τα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία, κάθε κοινωνική ανάγκη στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org