Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Αλ. Παπαρήγα - Ζ. Γιούνγκερ

Επίκαιρα θέματα διεθνούς σημασίας συζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της χτες με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Πολ Γιούνγκερ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουμε και να αναπτύξουμε τις θέσεις του ΚΚΕ πάνω σε τρία επίκαιρα, διεθνούς σημασίας θέματα.

Το ένα ζήτημα είναι οι εξαγγελίες του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπους για την επίθεση στο Ιράκ. Εμείς, όπως ξέρετε, έχουμε τοποθετηθεί εναντίον της λογικής του πολέμου, που γίνεται με πρόσχημα την τρομοκρατία σε εξήντα σημεία της Γης και, βεβαίως, είμαστε αντίθετοι στο να ανάψει η φλόγα του πολέμου στην περιοχή.

Δεύτερο, θεωρούμε ότι επιτέλους πρέπει οι αποφάσεις του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό να εφαρμοστούν, και, επομένως, επικρίνουμε, τόσο εκείνες τις θέσεις που στηρίζουν το Ισραήλ, όσο και την πολιτική των ίσων αποστάσεων απέναντι στους δύο. Θύτης και θύμα δεν μπορεί να εξισώνονται.

Τέλος, ενημερώσαμε για τις θέσεις που έχουμε για τις λεγόμενες και τις υπαρκτές ελληνοτουρκικές διαφορές. Για μας, το Δικαστήριο της Χάγης δεν υπάρχει παρά μόνο για ένα θέμα, το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο του Δικαστηρίου της Χάγης τα σύνορα. Τα σύνορα είναι κατοχυρωμένα και απαραβίαστα και για τις δύο χώρες και, επομένως, μια τέτοια διαδικασία εμπίπτει στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αναμφισβήτητα, προβάλαμε τις θέσεις μας για το Κυπριακό και τη μεγάλη μας ανησυχία ότι οδεύουμε σε ένα είδος διχοτόμησης της Κύπρου και αν πάρουμε, μάλιστα, υπόψη τη λεγόμενη νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή και τις φλόγες του πολέμου, μπορεί να αποτελέσει μια νέα τορπίλη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ