Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ «ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ COVID»
Απαίτησαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά κόντρα στην ομηρία

Σύσκεψη οργάνωσης για τη συνέχιση της πάλης τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους δήμους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες της πανδημίας, απαιτώντας να μη γίνει καμιά απόλυση και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Επιτροπή των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη θα γίνει σύσκεψη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αττικής (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος) με στόχο τη δημιουργία Παναττικής Επιτροπής.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, περίπου 2.500 στην Αττική, εργάζονται με συμβάσεις ομηρίας εδώ και δύο χρόνια, οι οποίες λήγουν, μετά από παράταση που έχει δοθεί, μέχρι τα τέλη Μάρτη. Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι υπηρετούν πάγιες ανάγκες καθώς οι υπηρεσίες είναι έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένες και με πολλά κενά πριν από την πανδημία.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, συνάντηση έγινε με τον Θ. Αθανασά, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Μ. Βορίδη, ο οποίος στο αίτημα για συνέχιση της εργασίας και μετατροπή των συμβάσεων απάντησε προκλητικά ότι από τη στιγμή που τελειώνει η πανδημία τελειώνουν και οι δουλειές τους... Μετέφερε δηλαδή την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα κενά που θα αφήσουν πίσω τους οι απολυμένοι, κι ενώ η κυβέρνηση προωθεί νέες προσλήψεις, και πάλι συμβασιούχων, με στόχο την ανακύκλωση των ανέργων. Τη στάση του κατήγγειλε το Συνδικάτο και ανακοινώθηκε η σύσκεψη της Δευτέρας ως επόμενο βήμα στην οργάνωση του αγώνα τους.

Να πληρωθούν οι συμβασιούχοι του δήμου Αλεξανδρούπολης

Να πληρωθούν όλοι οι συμβασιούχοι στις δομές του δήμου Αλεξανδρούπολης, που είναι απλήρωτοι επί δυόμισι μήνες και να διορθωθούν οι συμβάσεις τους ώστε να έχουν τη δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος, ζητά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Πρόκειται για 17 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν την 1/12/2021, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, για να μπορούν να λειτουργούν βασικές δομές του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η διοίκηση του δήμου επέλεξε η διάρκεια της σύμβασης να είναι μικρότερη από αυτές που ισχύουν πανελλαδικά και να λήγει στις 31/7 αντί στις 31/8, πράγμα που θα έδινε τη δυνατότητα παράτασής της με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την 1/9 και θα εξασφάλιζε δουλειά στους εργαζόμενους.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, «δεν πρόκειται για λαθεμένη ερμηνεία της νομοθεσίας αλλά για μια προσπάθεια να γίνει η αρχή για να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο οι όροι δουλειάς όλων των εργαζομένων και των τωρινών συμβασιούχων και να ζουν εφ' όρου ζωής όμηροι της ανεργίας και της "ελαστικής" εργασίας».

Καλεί, τέλος, όλους τους εργαζόμενους, παλιότερους και νέους συμβασιούχους να αγωνιστούν μαζί με το Σωματείο για να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων σε αορίστου χρόνου, για προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι!»(2019-10-15 00:00:00.0)
Σημείο αναφοράς το κλαδικό συνδικάτο των εργαζομένων στους ΟΤΑ(2018-02-24 00:00:00.0)
Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους(2017-05-13 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στην Αθήνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2017-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ