Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραγικά τα αποτελέσματα της ακρίβειας, των μισθών και συντάξεων πείνας

«Να βουλιάξει το Σύνταγμα» καλούν σωματεία της Δυτικής Αθήνας, με αφορμή την περίπτωση της ηλικιωμένης που ζει μέσα στη φτώχεια

Συγκλονίζει η ιστορία ηλικιωμένης γυναίκας στο Ιλιον, που κάτω από το βάρος των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων αλλά και υγείας, το περασμένο Σάββατο πήγε στο σούπερ μάρκετ «Λιντλ» της περιοχής και πήρε κάποια προϊόντα για να τραφεί, προσπαθώντας μέσα στη φτώχεια και την απελπισία της να φύγει χωρίς να πληρώσει. Οταν έγινε αντιληπτή από τον υπεύθυνο του καταστήματος, και παρά τις αντιδράσεις των πελατών που προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν το ποσό (γύρω στα 40 ευρώ για λίγο κρέας και τυρί), αυτός κάλεσε την αστυνομία και η δύστυχη γυναίκα προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μετά τις εξηγήσεις επιχειρήθηκε να δοθεί τέλος και να μην υπάρξει ποινική αντιμετώπιση. Αρχικά η εταιρεία ήταν ανένδοτη και τελικά μετά την κατακραυγή απέσυρε τη μήνυση, με την ηλικιωμένη να φτάνει ακόμα και στα όρια της αυτοκτονίας, σύμφωνα με καταγγελία οικείου της προσώπου.

Το περιστατικό αυτό, που δείχνει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και το εισόδημα που παραμένει στα τάρταρα, που τσακίζουν τους εργαζόμενους και εξαθλιώνουν τους συνταξιούχους, προκάλεσε την αντίδραση σωματείων εργαζομένων και φορέων της Δυτικής Αττικής, που σημειώνουν ότι αναδεικνύει τους πολλούς λόγους που έχει ο λαός να «βουλιάξει» το Σύνταγμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 26 Φλεβάρη.

Με σχετική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τη διεύθυνση του καταστήματος που επέμενε μέχρι και τελευταία στιγμή να μηνύσει την ηλικιωμένη, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια εκτινάσσεται εξανεμίζοντας το λαϊκό εισόδημα, ιδιαίτερα των ήδη υπερχρεωμένων νοικοκυριών όπως και της συγκεκριμένης ηλικιωμένης.

Καταλαβαίνουμε ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν ως μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, ξεζουμίζοντας πρώτα από όλα τους εργαζόμενους σε αυτούς, με τα χαμηλά μεροκάματα, τις "ελαστικές" μορφές απασχόλησης και την εντατικοποίηση της δουλειάς. Ακόμη και όταν καταφεύγουν στη διαφήμιση της υποτιθέμενης κοινωνικής ευαισθησίας τους, το κάνουν προκειμένου να ξεγελάσουν, να αποσπάσουν περισσότερους πελάτες, για να αυξήσουν τα κέρδη τους».

Τα σωματεία σχολιάζουν και τη στάση της δημοτικής αρχής Ιλίου, που όταν κλήθηκε να παρέμβει, έκανε τον Πόντιο Πιλάτο, λέγοντας: «Τι να κάνουμε, αφού είναι πολιτική της εταιρείας!». «Τόση δύναμη... τόση συμπαράσταση!», σημειώνουν τα σωματεία.

«Με αφορμή την ηλικιωμένη, δύστυχη γιαγιά από το Καματερό, και όχι μόνο, βγαίνουν στην επιφάνεια και δεν κρύβονται οι σοβαρές ευθύνες όλων όσοι κυβέρνησαν διαχρονικά αυτόν τον τόπο, που με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν έχουν οδηγήσει στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες.

Και η συνέχεια προβλέπεται ζοφερή για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αν ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του για να χαράξει τον δικό του δρόμο. Τον δρόμο του αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει, σε μας και τα παιδιά μας. Ο οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη», τονίζουν τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ