Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κυβέρνηση και ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» να βρουν λύση και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι!

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» απαιτεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Δεκάδες εργαζόμενοι στις δύο δομές ασυνόδευτων ανηλίκων της «ΑΡΣΙΣ» στην Αλεξανδρούπολη, όπως και σε αντίστοιχες δομές σε άλλες πόλεις που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΜΕΤΟΙΚΟΣ», είναι εδώ και 3 μήνες απλήρωτοι, ενώ, όπως τονίζει η ανακοίνωση, «η απληρωσιά, η καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, η "ζωή με δανεικά" έχουν γίνει καθεστώς το τελευταίο διάστημα για τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους χώρους, με τη διοίκηση της ΜΚΟ να "ρίχνει το μπαλάκι" στο ταμείο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που συγχρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζί με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Ταμείο, ξεχνώντας βέβαια ότι οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει συμβάσεις με τη ΜΚΟ και όχι με το υπουργείο».

Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα και η χρηματοδότηση εγκρίθηκαν πρόσφατα, και οι εργαζόμενοι περίμεναν πως θα πληρωθούν 2,5 από τους 3 μισθούς, τους ανακοινώθηκε πως τελικά θα πάρουν μονάχα 1 μισθό γιατί, σύμφωνα με τη διοίκηση, το υπουργείο δήλωσε έλλειψη ρευστότητας.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους «καλούνται να "τη βγάλουν" απένταροι κυριολεκτικά εδώ και μήνες, την ίδια ώρα που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια εν μέσω χειμώνα και κακοκαιρίας "σπάνε κόκαλα" και η ανεργία περιμένει στη γωνία», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Εχουν αφεθεί στην τύχη τους από κυβέρνηση και ΜΚΟ, με ό,τι επιπτώσεις έχει η κατάσταση αυτή συνολικά στη ζωή τους, αλλά και στην ίδια τους την εργασία, καθώς δουλεύουν στο ιδιαίτερο και σύνθετο κλάδο της διαχείρισης του Προσφυγικού. Επιπλέον, η συγκεκριμένη ΜΚΟ - όπως όλες - υπογράφει συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ακόμη και μηνιαίες και δίμηνες) ενισχύοντας έτσι τον φόβο και την ανασφάλεια στους εργαζόμενους».

Το Σωματείο διεκδικεί από την κυβέρνηση και τη ΜΚΟ την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, τους οποίους καλεί να οργανωθούν σε αυτό για να παλέψουν συλλογικά προκειμένου να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ