Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεθοδεύσεις σε βάρος συνδικαλιστών στον όμιλο «AVRAMAR»

Μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του ομίλου ιχθυοκαλλιεργειών «AVRAMAR» (πρώην «Σελόντα», «Νηρέας», «Ανδρομέδα») για «απομόνωση και πιθανή απόλυση συνδικαλιστών» στις εγκαταστάσεις της στην Εύβοια καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων.

«Η εργοδοσία του ομίλου "AVRAMAR" σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από το σωματείο, για να προχωρά ανενόχλητη την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, απομονώνει συνδικαλιστές μεθοδεύοντας ακόμα και πιθανή απόλυσή τους. Από τις εγκαταστάσεις του ερευνητικού σταθμού της Καστέλας, που μεταφέρεται αλλού, έχει μετακινήσει όλους τους εργαζόμενους στις γειτονικές μονάδες εκτός από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές - μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας και του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - που βρίσκονται στη μονάδα και μάλιστα τους αναθέτει εργασίες αναντίστοιχες των προσόντων τους», τονίζει στην ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ. Και επισημαίνει πως «δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, καθώς οι συνάδελφοι έχουν πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση αντεργατικών πρακτικών και έχουν καθοριστική συμβολή στη βελτίωση των όρων δουλειάς και στη δημιουργία σωματείου στο χώρο. Αυτό έχει ενοχλήσει την εργοδοσία, που χρόνια τώρα τους μεταχειρίζεται δυσμενώς, προσπαθώντας να τους τσακίσει το ηθικό. Παράλληλα ελπίζει έτσι να δώσει ένα δυνατό χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση συνολικά στην επιχείρηση».

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο απαιτεί «να οριστεί, εδώ και τώρα, το πού θα πιάσουν δουλειά οι συνάδελφοι μετά την οριστική παύση λειτουργίας της μονάδας, να καλυφθούν όλα τα πόστα με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να πραγματοποιούνται με ασφάλεια και ανθρώπινους όρους οι εργασίες και να γίνουν απόλυτα σεβαστά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα στον όμιλο "AVRAMAR"». Επίσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους θα συσπειρωθούν στο Σωματείο, να παλέψουν για τις δουλειές και τα δικαιώματά τους και να μην επιτρέψουν τις διώξεις εκλεγμένων εκπροσώπων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ