Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την κατάργηση του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ

Την αντίθεσή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ να σταματήσουν τη λειτουργία του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ, στην Αυλίδα, εκφράζει το ΠΑΜΕ.

«Η διοίκηση της ΕΡΤ, με μια αιφνιδιαστική απόφαση, επιδιώκει να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων Κυμάτων Αυλίδας και στην αποξήλωση των κεραιών στα Κέντρα Εκπομπής Μεσαίων Κυμάτων ΑΜ (Μέγαρα, Ρόδος, Χανιά, Κομοτηνή, Μάλγαρα κ.α.)», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Οπως εξηγεί στην ανακοίνωσή του, το Κέντρο Εκπομπής Βραχέων Κυμάτων «είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα και επιτελεί κρίσιμο ρόλο στη μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο». Από αυτό εκπέμπει μεταξύ άλλων «η "Φωνή της Ελλάδας", που αποτελεί ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό διεθνούς εμβέλειας και απευθύνεται στα 14 εκατομμύρια Ελλήνων ομογενών σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κ.α., σε φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό καθώς και σε πλήθος Ελλήνων εργαζομένων εκτός συνόρων, όπως ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία και οδηγών φορτηγών που ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη».

Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΕΡΤ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων στην Αυλίδα, που διεκδικούν τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ