Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Προστατέψτε τους πολίτες των Χανίων από τους Αμερικανούς Ράμπο

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του Κόμματος

Ερώτηση, αναφορικά με τους ξυλοδαρμούς και τις ληστείες Ελλήνων πολιτών από Αμερικανούς στρατιωτικούς της βάσης της Σούδας, κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη. Πιο αναλυτικά, η Ερώτηση των κομμουνιστών βουλευτών έχει ως εξής:

«Ελάχιστη απαίτηση του χανιώτικου λαού είναι η παραδειγματική τιμωρία από την ελληνική Δικαιοσύνη των δύο Αμερικανών στρατιωτικών, που υπηρετούν στην Αμερικανική Βάση της Σούδας και οι οποίοι στις 2-2-2002 επιτέθηκαν στην Χανιώτισσα Ασημίνα Κάλλου, την ξυλοκόπησαν άγρια και τη λήστεψαν. Η άτυχη γυναίκα γλίτωσε τα χειρότερα, επειδή έτυχε να περνούν από το σημείο περαστικοί, που έτρεψαν σε φυγή τους δύο Αμερικανούς. Οι ελληνικές αρχές κράτησαν κρυφό το περιστατικό, το οποίο έγινε γνωστό μετά από αρκετές ημέρες από τον Τύπο. Οι δυο Αμερικανοί ομολόγησαν την πράξη τους και - σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου - όχι μόνο δε νιώθουν ότι πρέπει να αποζημιώσουν την άτυχη γυναίκα, αλλά επιπλέον δε θεωρούν ότι έπραξαν κάποιο κακό. Κρατούνται στην Αμερικανική Βάση και - παίρνοντας υπόψη την εμπειρία του παρελθόντος από ανάλογα περιστατικά - είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν ατιμώρητοι. Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο, αφού, λ.χ., πριν λίγο καιρό Αμερικανοί, που υπηρετούν στη Βάση της Σούδας, λήστεψαν έναν ταξιτζή.

Τα παραπάνω είναι δύο μόνον περιστατικά που αποκαλύπτουν με χαρακτηριστικό τρόπο την υποτελή στάση της κυβέρνησης απέναντι στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, που - στη συγκεκριμένη περίπτωση - δημιουργεί ένα καθεστώς, στα πλαίσια του οποίου οι Αμερικανοί λειτουργούν στη χώρα μας ως επικυρίαρχοι. Ετσι, στα Χανιά, σαν να μην έφταναν οι κίνδυνοι που προκαλούνται από την ίδια ύπαρξη της Βάσης, η οποία αποτελεί μαγνήτη πυρηνικών και άλλων κινδύνων, επιπλέον δημιουργείται κλίμα τρομοκρατίας και οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς και απροστάτευτοι, αφού οι ελληνικές αρχές - σε όλα τα επίπεδα - υποτάσσονται στις αμερικανικές αξιώσεις και όχι μόνο δε θέτουν θέμα απομάκρυνσης της Βάσης, αλλά συμπράττουν κιόλας στην εξασφάλιση ατιμωρησίας των Αμερικανών, ακόμα κι όταν αυτοί υποκύπτουν σε παραβάσεις του κοινού ποινικού κώδικα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

Για ποιο λόγο οι ελληνικές αρχές κράτησαν για πολλές ημέρες μυστικό το περιστατικό σε βάρος της κας Ασημίνας Κάλλου;

Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση και πότε, ώστε οι δύο Αμερικανοί να προσαχθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές τους πράξεις σε βάρος μιας Ελληνίδας;

Πώς θα διασφαλίσει η ελληνική κυβέρνηση ότι ο χανιώτικος λαός θα ζει στην περιοχή σε καθεστώς ασφάλειας και θα προστατεύεται αποτελεσματικά από τη δράση των Αμερικανών, οι οποίοι νιώθουν ότι είναι και δρουν σαν επικυρίαρχοι στη χώρα μας;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ