Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε γραμμή «ίσων αποστάσεων»...

Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως αφορμή την προηγούμενη δήλωση της ΝΔ, τοποθετήθηκε χτες στην υπόθεση της δίωξης κατά του Σ. Κόκκαλη, περιοριζόμενη μέσω του Χ. Πρωτόπαππα να δηλώσει:

«Είναι αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη έχει χρέος να επιτελέσει το έργο της στο πλαίσιο του κράτους δικαίου. Η ΝΔ οφείλει να γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη δε χρειάζεται προστάτες και πολύ περισσότερο υποβολείς».

Πέραν των ανωτέρω δημοσίως λεχθέντων, στελέχη της κυβέρνησης επιδίωκαν να τηρήσουν και «ιδιωτικώς» μια γραμμή «μη παρέμβασης», όσον αφορά την υπόθεση. Υποστήριζαν, δε, ότι η κίνηση του εισαγγελέα υπαγορεύτηκε λόγω του «γενικότερου κλίματος» που έχει διαμορφωθεί με τις υποθέσεις «διαφθοράς» του τελευταίου διαστήματος και με αυτό τον τρόπο απαντούσαν έμμεσα ότι η φημολογία που ήθελε χτες το Μέγαρο Μαξίμου να έχει ενημερωθεί και να έχει εγκρίνει τις ενέργειες του εισαγγελικού λειτουργού, από πριν, δεν ήταν αληθής...

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι η όλη εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο ενός «επιχειρηματικού πολέμου» που πιθανώς να κρατήσει επί μακρόν επηρεάζοντας το πολιτικό κλίμα μέχρι, ίσως, και τις δημοτικές εκλογές, ενώ τόνιζαν ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αποφύγει ευρύτερες εξελίξεις, όπως πρόωρες εκλογές.

Από την άλλη, παράγοντες της αγοράς ισχυρίζονταν ότι οι επιχειρηματικές κόντρες που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν αποκλείεται να σχετίζονται και με αμερικανικά συμφέροντα, άλλα εκ των οποίων «ποντάρουν» στον «α» και άλλα στον «β» εγχώριο επιχειρηματικό όμιλο.

Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική στάση σε αυτό τον «επιχειρηματικό πόλεμο», στελέχη της προσπαθούσαν να εμφανίσουν μια εικόνα τήρησης «ίσων αποστάσεων». Ελεγαν μάλιστα ότι ήδη χτες, με τη συνάντηση Σημίτη - Τεγόπουλου, την προχτεσινή με τον Μπόμπολα, και τις προηγούμενες με Κόκκαλη, Αλαφούζο και Λαμπράκη, έκλεισε «ικανοποιητικά» ο πρώτος κύκλος της επαφής του πρωθυπουργού με όλους τους μεγαλοεκδότες...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ