Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και το νοσοκομείο Ζακύνθου

Και για να μη μας πει κανένας ότι δεν έχουμε δίκιο για την κατάσταση στα νοσοκομεία, αναφέρουμε ένα μόνο, αλλά χαρακτηριστικό, παράδειγμα: Το δυναμικό κλινών του νομαρχιακού νοσοκομείου Ζακύνθου αναπτύχτηκε τη χρονιά που πέρασε κατά 50% και από 80 κλίνες έφτασε τις 123. Ο αριθμός των εργαζομένων, όμως, έμεινε ο ίδιος, καθηλωμένος στους 209. Ενας αριθμός, που υπολείπεται κατά 43,36%, από τις θέσεις που προβλέπει ο παλιός κανονισμός του νοσοκομείου, με τις 80 κλίνες. Δηλαδή, πριν αναπτυχτεί το νοσοκομείο, έπρεπε να εργάζονται σ' αυτό 369 εργαζόμενοι. Και, όμως, δουλεύουν ακόμη 209, παρ' ό,τι έγινε και αύξηση των κλινών, άρα και των αναγκών, κατά 50%.

Οι εργαζόμενοι έχουν, πάμπολλες φορές, ζητήσει την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Προχώρησαν και σε κινητοποιήσεις, πάλι με το ίδιο αίτημα. Συγκρότησαν και Επιτροπή Αγώνα, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών οργανώσεων. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχουν πάρει την παραμικρή ικανοποιητική απάντηση.

Το μόνο που δεν έγινε ακόμη, είναι το εξής: Να τους ζητήσει ο Αλ. Παπαδόπουλος τη συγκρότηση ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων και με τα χρήματα που θα εισπράττουν, να χρηματοδοτήσουν την κάλυψη ορισμένων αναγκών...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ