Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αγρότες της περιοχής δεν συμβιβάζονται με «καθρεφτάκια για ιθαγενείς»

Τις ανακοινώσεις των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, οι οποίοι μόλις μία μέρα μετά τη μεγάλη κινητοποίηση αγροτών του Παγγαίου την περασμένη Πέμπτη, έσπευσαν να παρουσιάσουν ο καθένας ως ...προσωπική του «επιτυχία» την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβληθεί το ποσό των 468.747 ευρώ στους πληγέντες από την πανδημία αμπελοκαλλιεργητές. Οπως τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, πρόκειται για ψίχουλα που αφορούν μόνο δύο ποικιλίες (Βικτώρια και Crimson), δηλαδή ένα μικρό ποσοστό της παραγωγής της περιοχής, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «στον νέο αναπτυξιακό νόμο που φέρνει διαθέτει 11 δισ. ζεστό χρήμα επιδοτήσεων, άλλα προκλητικά προνόμια (φοροαπαλλαγές κ.λπ.), για τους εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο και για την "Ενεργειακή" (Πετρέλαια Καβάλας) 100 εκατομμύρια θαλασσοδάνειο (με κρατικές εγγυήσεις) που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Η Οργάνωση του Κόμματος σημειώνει ότι τα παραπάνω αποδεικνύουν πως «ο δρόμος που έχουν χαράξει οι αγρότες της περιοχής είναι ο μόνος τρόπος να ασκηθεί πίεση και να αποσπαστεί το οτιδήποτε» και πως «οι κυβερνητικοί βουλευτές συνεχίζουν να τρέφουν αυταπάτες ότι με τέτοιου είδους πολιτικάντικα τερτίπια θα συνεχίσουν να εξαπατούν την αγροτιά».

«Ας πληροφορηθούν λοιπόν (όπως ήδη θα έπρεπε να έχουν καταλάβει από την προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις)», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ότι η αγροτιά που ξεκληρίζεται από την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων, που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τις τεράστιες ανατιμήσεις στα αγροτικά εφόδια, στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, δεν υποστέλλει τη σημαία των δίκαιων αιτημάτων της, αλλά αντίθετα κλιμακώνει την πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και του εισοδήματός της. Δεν συμβιβάζεται με "καθρεφτάκια για ιθαγενείς"».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org