Πέμπτη 27 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαράδεκτες καταστάσεις για ασθενείς και υγειονομικούς

Η εξοργιστική εικόνα των παιδιών με Covid να περιμένουν σε μια τέντα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» έγινε ακόμη και επικίνδυνη, καθώς η οροφή της τέντας κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού... Ο χώρος αναμονής θετικών παιδιών με Covid-19 στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδας, το οποίο σήμερα εφημερεύει, παραμένει με χιόνι και παγετό στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ενώ δεν έχει προβλεφθεί τι θα γίνει με τα παιδιά που θα περιμένουν να εξεταστούν σήμερα μέσα στον πάγο και στο κρύο.

Λίγο πιο πέρα, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σημαντικό τμήμα του προσωπικού αναγκάστηκε να κάνει διπλοβάρδιες, καθώς ήταν αδύνατον οι συνάδελφοί τους να προσεγγίσουν το νοσοκομείο, ενώ κάποιοι απ' αυτούς στην προσπάθειά τους να φτάσουν κατέληξαν να νοσηλεύονται με κάταγμα. Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Φερεντίνος, «δεν υπήρχε πρόβλεψη για το προσωπικό, πώς θα προσέγγιζε με ασφάλεια το νοσοκομείο και να επιστρέψει στο σπίτι του. Ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση η "λύση" ήταν της ατομικής ευθύνης: "Αν μπορέσεις έλα για δουλειά, αλλιώς βρες αντικαταστάτη". Συνάδελφοι δεν είχαν πού να αφήσουν τα παιδιά, τα σχολεία ήταν κλειστά και η όποια βοήθεια έχουν κάποιοι ήταν εξίσου εγκλωβισμένοι».

Τα προβλήματα στη θέρμανση της κλινικής Covid παρέμειναν τις προηγούμενες μέρες. Η επιχείρηση που έχει αναλάβει την τροφοδοσία δεν έφτασε στο νοσοκομείο, «οι τραπεζοκόμες έφτιαξαν μακαρόνια με τυρί για τους ασθενείς», οι οποίοι ήταν νηστικοί για ώρες, ενώ κάποιοι απ' αυτούς πρέπει να ακολουθούν ειδική διατροφή. Την ίδια στιγμή η παρατεταμένη τραγωδία που βιώνει ο λαός, στον «Ευαγγελισμό» αποτυπώνεται και στους 10 διασωληνωμένους που ήταν χτες εκτός ΜΕΘ, ενώ η κλινική και η ΜΕΘ Covid έχουν πληρότητα 100%.

  • Σήμερα Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ