Τετάρτη 26 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο αγώνας του λαού της Πάτρας είναι και δικός μας αγώνας

Δηλώσεις από προέδρους σωματείων της Αττικής που ετοιμάζουν την αγωνιστική υποδοχή με συλλαλητήριο το Σάββατο

Αγωνιστική υποδοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ο δήμος Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο και δεκάδες φορείς της πόλης ετοιμάζονται να κάνουν Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα της Αττικής. Το ραντεβού είναι το Σάββατο 29/1 στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, από όπου και θα πορευτούν μαζί έως το Σύνταγμα (βλ. και σελ. 5), ενώ με δηλώσεις τους δεκάδες συνδικαλιστές στηρίζουν την πρωτοβουλία και τα αιτήματά της (αναλυτικά και στο «902.gr»).

«Συμπαραστεκόμαστε και θα συμμετάσχουμε στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Πάτρας μαζί με τη δημοτική αρχή», σημειώνει ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, και προσθέτει: «Ζούμε μια βαθιά ταξική πολιτική από τις κυβερνήσεις. Καθημερινά πετσοκόβουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ανάλογη πολιτική ακολουθούν και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας να δουλεύουν στους δήμους με ελαστικές μορφές εργασίας. Συνάδελφοι που ζουν με το άγχος και την ανασφάλεια της επόμενης μέρας. Σήμερα, με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να έχουμε όλοι αξιοπρεπή διαβίωση, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δωρεάν δημόσια Υγεία και σχολεία ασφαλή για τα παιδιά μας. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε δούλοι για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Ο αγώνας του λαού της Πάτρας είναι και δικός μας αγώνας, τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα. Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι, τα σωματεία του κλάδου να δώσουν το αγωνιστικό "παρών"».

Ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, δηλώνει: «Το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής στηρίζει και συμμετέχει στη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα που διοργανώνει η δημοτική αρχή της Πάτρας με τη στήριξη των μαζικών φορέων. Θέλουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου, που καθημερινά δίνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς μάχες, να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, την προστασία της ζωής και της υγείας μας από την πανδημία, μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν Υγείας, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αυξήσεις και υπογραφή συμβάσεων που να ικανοποιούν τις σημερινές μας ανάγκες. Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενάντια σε κυβερνήσεις - ΕΕ - εργοδότες, που φροντίζουν με την άσκηση της πολιτικής τους να βγάζουν αμύθητα κέρδη και οι εργαζόμενοι να χάνουν συνεχώς δικαιώματα. Με αυτήν την πρωτοβουλία να δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας».

Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, τονίζει: «Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Πάτρας και του Εργατικού Κέντρου της πόλης δεν αφορά μόνο την Πάτρα. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, και φυσικά και τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό. Σε μια συγκυρία που οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες έχουν βυθιστεί στη φτώχεια και την ανέχεια, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, όπως η Ενέργεια και τα τρόφιμα, δείχνουν την κυριαρχία της βαρβαρότητας. Γι' αυτούς τους λόγους θα συμμετάσχουμε στην υποδοχή της αγωνιστικής αυτής πρωτοβουλίας στην Αθήνα. Η βαρβαρότητα των 100 νεκρών τη μέρα, των παγωμένων σπιτιών και των νηστικών παιδιών δεν είναι το μέλλον μας. Καθήκον μας να παλέψουμε για το δίκιο μας και για τις ανθρώπινες ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ