Τετάρτη 26 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στους δρόμους το Σάββατο για μέτρα προστασίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές

Στις 11.30 π.μ. στο Σύνταγμα το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού

Σε μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 29 Γενάρη, στις 11.30 π.μ., στο Σύνταγμα, καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις που δρουν στην Αττική, για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων, μετά από κάλεσμα που απηύθυνε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Στο Σύνταγμα τα σωματεία της Αττικής θα ενώσουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους από την Πάτρα που θα καταφθάνουν με κάθε μέσο για να διαδηλώσουν στην Αθήνα (βλ. σελ. 4).

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να δώσουν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση, θέτει στο επίκεντρο τη δραματική κατάσταση που ζει ο λαός από προχτές λόγω των εγκληματικών ελλείψεων σε υποδομές προστασίας από την κακοκαιρία.

Παράλληλα, τα σωματεία που καλούν στην κινητοποίηση παλεύουν να μη χαθεί κανένα μεροκάματο από τις μέρες αυτές που η κυβέρνηση κήρυξε ως «αργία» - «αναστολή», δίνοντας το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να ροκανίσει τους μισθούς.

«Απευθυνόμαστε και καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και άλλους μαζικούς φορείς, συνολικά τους εργαζόμενους στην Αττική, να δυναμώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την προστασία της ζωής μας, για να μην ξαναζήσουμε ό,τι ζήσαμε», σημειώνει το Συνδικάτο, καλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση για «όσα δικαιούμαστε και για την προστασία της ζωής μας».

Αναλυτικά στο κάλεσμα του Συνδικάτου σημειώνεται:

«Η αναμενόμενη, εδώ και μια βδομάδα, χιονόπτωση στην Αττική ήταν αρκετή για να ζήσουμε σκηνές χάους. Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε, με ανθρώπους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και σε άλλους δρόμους, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να διακόπτουν τη λειτουργία τους, με πολλούς δρόμους προς τα νοσοκομεία να είναι απροσπέλαστοι, με το ρεύμα να κόβεται σε χιλιάδες νοικοκυριά εν μέσω ψύχους και με εργαζόμενους να εγκλωβίζονται σε εργασιακούς χώρους, είναι ντροπιαστικές.

Απαιτούμε, χωρίς καμία χρονοτριβή, με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών να ανοίξουν άμεσα οι δρόμοι και κύρια οι κεντρικοί που παραμένουν κλειστοί. Να δοθεί προτεραιότητα στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και σε κέντρα αιμοκάθαρσης για να αντιμετωπιστούν επείγοντα προβλήματα υγείας.

Να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διακοπή ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών. Να ανοίξουν δημοτικά κτίρια για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα, που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση. Να διευκολυνθεί με κάθε πρόσφορο μέσο η εργασία των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθήσουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους για να μπορούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες ψύχους.

Να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πετρελαίου σε κάθε σχολείο και παιδικό σταθμό ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια για την υγεία των εργαζομένων και των παιδιών.

Οι εργαζόμενοι στους χώρους της Τοπικής Διοίκησης είδαμε από "πρώτο χέρι" αυτό που διαπιστώνουν όλοι οι εργαζόμενοι, τη γύμνια του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαδοχικά έως σήμερα απέναντι σε καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Αποτελεί πλέον κανόνα το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πνιγόμαστε, γενικά η εργατική - λαϊκή οικογένεια να είναι εκτεθειμένη.

Γι' αυτήν την εξοργιστική πραγματικότητα δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ακραία αντιλαϊκή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Γιατί έργα σύγχρονα και αναγκαία που έχει ανάγκη ο λαός μας σήμερα για να προστατευτεί και να ζήσει με ασφάλεια δεν αποδίδουν τα κέρδη που θέλουν μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι και λοιποί μεγαλοεπιχειρηματίες. Γι' αυτό και προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την "ατομική ευθύνη" και μηνύματα του 112 να σκούζουν "μείνετε σπίτι για να σωθείτε".

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, του περιφερειάρχη και των δημάρχων είναι για τα σκουπίδια. Η σημαία της επιχειρηματικής δράσης, που την περιέφεραν δεξιά κι αριστερά, καλύφθηκε από τόνους χιονιού. Οι εργολάβοι που υπογράφουν σωρηδόν συμβάσεις με τους δήμους και την Περιφέρεια για να μας σώσουν από τις καταστροφές ήταν άφαντοι. Τα αποτελέσματα της πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του "κόστους - οφέλους" και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (Ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές) τα βιώνουμε και είναι οδυνηρά. Αυτό το κράτος δεν είναι δικό μας. Δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ