Τετάρτη 26 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΚΡΗΤΗ - ΝΗΣΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Δύσκολες ώρες και για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας ήταν χτες σε εξέλιξη στην Κρήτη. Οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές, όπως θα είναι και σήμερα, αναπτύσσοντας ιδιαίτερα επικίνδυνα φαινόμενα παγετού κυρίως στις ορεινές περιοχές του νησιού.

Ηδη, από τα ξημερώματα είχε αρχίσει να πέφτει χιόνι στα Ανώγεια, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα από το πρωί και στο οροπέδιο Λασιθίου. Ξεκίνησε να χιονίζει και πάλι από το πρωί και στον δήμο Μινώα Πεδιάδας, καθώς η κακοκαιρία πλήττει τις σεισμόπληκτες περιοχές δυσκολεύοντας τη ζωή των σεισμόπληκτων κατοίκων, που μήνες μετά τον σεισμό της 27/9/2021 η διαδικασία αποκατάστασης πάει με ρυθμούς πιο αργούς και από της χελώνας. Κάποιοι συνεχίζουν να μένουν αναγκαστικά σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Ακόμα δυσκολότερες ώρες περνούσαν όσοι μένουν στους 147 οικίσκους.

Στα ορεινά χωριά της Κρήτης οι χιονοπτώσεις συνεχίζονταν σε Επισκοπή, Σταμνιούς, ενώ ο δρόμος προς Πεζά - Αρκαλοχώρι παρέμενε κλειστός. Εντονες χιονοπτώσεις υπήρχαν στην Αγιά Βαρβάρα. Χωρίς ρεύμα παρέμεναν από προχτές το βράδυ τρία χωριά του δήμου Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα η Δαμάστα, το Μάραθος και οι Γωνιές, καθώς είχαν σημειωθεί δύο βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Χωρίς ρεύμα έμειναν για λίγο προχτές το βράδυ τα Ανώγεια, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ, που όμως αποκαταστάθηκε άμεσα.

Μετά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα στο Λιβάδι Κρουσώνα για τον απεγκλωβισμό δύο οικογενειών με πέντε μικρά παιδιά, κινητοποιήθηκε και ο μηχανισμός στον δήμο Ανωγείων για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφου. Τα εκχιονιστικά του δήμου που επιχείρησαν, άνοιξαν τον δρόμο και ο κτηνοτρόφος επέστρεψε σώος στο σπίτι του.

Σε όλους τους νομούς της Κρήτης πολλοί επαρχιακοί δρόμοι παρέμεναν κλειστοί, δημιουργώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές και στην τροφοδοσία χωριών.

Διακοπές στην κυκλοφορία εντοπίζονταν επίσης στο οδικό δίκτυο των νησιών των Κυκλάδων και συγκεκριμένα σε Ανδρο, Τήνο, Σύρο και Νάξο, στην Κάρπαθο, στη Ρόδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ