Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η υπόθεση Μιλόσεβιτς

ΣΛΟΜΠΟΝΤΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ. Μια πραγματική ιστορία, που αν δεν τη ζούσαμε δε θα μπορούσε να τη φανταστεί ούτε και το πιο διεφθαρμένο μυαλό. Ενας εφιάλτης για την ανθρωπότητα. «Εφιάλτης για τους έντιμους ανθρώπους», λέει ο Αποστόλης. Εγώ πιστεύω πως είναι εφιάλτης για όλο τον κόσμο. Μπορεί τα τραύματα να είναι διαφορετικά στον καθένα, αλλά δεν παύουν να είναι τραύματα. Η υπόθεση Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, είναι απλή και θα την πω απλά, σαν παραμύθι με Δράκους... χωρίς Βασιλοπούλες.

Οι ΗΠΑ μένοντας, με χρήμα και προδοσία η μόνη υπερδύναμη, αποφάσισε να κάνει μια παγκόσμια δικτατορία βασισμένη στην τρομοκρατία, στο έγκλημα και στην υπεροχή της σε σύγχρονα όπλα. Ενα από τα εμπόδια ήταν η Γιουγκοσλαβία κι επειδή αυτή η χώρα δε δέχτηκε να υποταχτεί στις αξιώσεις τους, βαφτίσανε τον Μιλόσεβιτς εγκληματία και μπαίνοντας στα εσωτερικά ενός ελεύθερου κράτους, ζήτησαν την παραίτηση και το κεφάλι του. Τον προκηρύξανε μάλιστα για μια μεγάλη αμοιβή. Ετσι αποδείχτηκαν δύο πράγματα: 1ο) Στη Γιουγκοσλαβία, παρ' όλο που είναι συγγενική μας χώρα δε βρέθηκε κανένας πολιτικός να αναλάβει αυτή τη βρωμερή πράξη (ενώ εμείς διαπρέψαμε με τον Οτσαλάν) και 2ο) ότι από τότε οι ΗΠΑ είχαν καταδικάσει τον Μιλόσεβιτς και επομένως η δίκη σ' ένα παράνομο δικαστήριο, ήταν εντελώς περιττή και γελοία. Δεν τους καλύπτει, τους εκθέτει. Περιττή επίσης ήταν και η μακρόχρονη προεργασία της κ. Κλάρας Ντελ Ντροπής. Δε χρειαζόταν, γιατί ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, που οι συνθήκες έχρισαν παγκόσμιο ήρωα και σύμβολο αντίστασης «δικάζεται» ακριβώς γι' αυτό. Γιατί αντιστέκεται. Δυο χρόνια λογαριάζουν θα κρατήσει αυτή η παράνομη δίκη. Αυτή η εγκληματική παρωδία. Ελπίζουν πως σε δυο χρόνια το θύμα τους θα σπάσει ή αν κρατήσει θ' αρχίσουν τα ψυχοφάρμακα αλλά σιγά σιγά κι όχι όπως οι Τούρκοι, που, αρχάριοι στο «επιστημονικό» έγκλημα, μπουκώσαν τον Οτσαλάν από την πρώτη μέρα.

Ομως η υπόθεση Μιλόσεβιτς παρουσίασε και το εξής καταπληκτικό. Δημιούργησε μια δεύτερη Λυδία Λίθο που ξεχωρίζει το έντιμο από το άτιμο και το βαθμό εντιμότητας ή ατιμίας.

Η γνωστή Λυδία Λίθος σε βεβαιώνει ότι το μέταλλο που εξέτασε είναι χρυσός ή ότι δεν είναι χρυσός. Δε γίνεται να είναι και ταυτόχρονα να μην είναι. Η καινούρια Λυδία Λίθος είναι η πολιτική των ΗΠΑ, που είναι πεντακάθαρη!! Εγκλημα. Και απορώ γιατί δε δολοφονούν τον Μιλόσεβιτς χωρίς δίκη. Ποιον ξεγελά αυτή η δίκη; Η εθνοκάθαρση είναι δικό τους απάνθρωπο όπλο με πιο πρόσφατα παραδείγματα το Ιράκ, το Αφγανιστάν, και την Παλαιστίνη που την εθνοκάθαρσή της ανέλαβε το Ισραήλ που είναι ένας από τους χωροφύλακές της. Πόστο που το ζηλεύουν πολλοί. Φαντάζομαι πως όταν ο κ. Τσοχατζόπουλος, για να δικαιολογήσει τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, στο έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας αποκαλούσε τον Μιλόσεβιτς, χασάπη, κάποιο τέτοιο πόστο θα εποφθαλμιούσε για να «δοξαστεί» η Ελλάδα. Γιατί δεν πιστεύω ότι έβαλε στην πλάστιγγα τα εγκλήματα του Μιλόσεβιτς από τη μια μεριά κι από την άλλη τα εγκλήματα των ΗΠΑ και το βάρος έπεσε στον Μιλόσεβτις. Δε χρειάζεται να είσαι πολύ έξυπνος, για να δεις σε ποια μεριά βρίσκεται το έγκλημα. Οι μόνοι που δικαιολογούνται να μην μπορούν να κρίνουν, είναι μερικές βαριές περιπτώσεις που στεγάζονται στο Δαφνί. Οι άλλοι διαλέγουμε και είμαστε υπεύθυνοι για την εκλογή μας. Και με την εκλογή μας δεν τοποθετούμαστε πολιτικά αλλά... ΗΘΙΚΑ. Φανερώνεται αυτό που είμαστε. Γιατί αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ, δεν είναι πολιτική. Είναι πρωτογονισμός, βαρβαρότητα, βιασμός, παρανομία. Θέλεις να ταυτιστείς μ' αυτούς; Στο χέρι σου είναι. Αλλά δεν ξεγελάς κανένα. Δεν πολιτεύεσαι. Παραδίνεσαι. Και η αντίσταση επίσης δεν είναι πολιτική. Είναι ανάγκη για επιβίωση και ίσως για να ενταχθείς στο κίνημα αυτό χρειαστούν θυσίες. Αλλά μόνο έτσι θα έχουμε ύστερα από χρόνια ανθρώπους, (ανάμεσα σ' αυτούς και τα παιδιά μας), έτσι όπως το αξίζει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι μαϊμούδες όπως μας θέλουν οι σύγχρονοι βάρβαροι.

Αντε γεια.


Του
Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ