Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Εντατικές προετοιμασίες για τη μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα

Σειρά συνελεύσεων πραγματοποιούνται στα δημοτικά διαμερίσματα

Εντατικά συνεχίζει την προετοιμασία της για την επιτυχία της μεγάλης μηχανοκίνητης πορείας Πάτρα - Αθήνα, που οργανώνει το Σάββατο 29 Γενάρη, με συγκέντρωση (12 μ.) στο Σύνταγμα, η αγωνιστική δημοτική αρχή της Πάτρας.

Βάζοντας μπροστά όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον πατραϊκό λαό, απαιτώντας λύσεις, προχωρά σε Γενικές Συνελεύσεις των κατοίκων στα δημοτικά διαμερίσματα της πόλης, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους φορείς να λάβουν μέρος.

Ηδη, έχουν πραγματοποιηθεί Λαϊκές Συνελεύσεις στο Νότιο και το Ανατολικό Διαμέρισμα, όπως και στη Δημοτική Ενότητα Βραχνέικων, όπου επισημαίνεται η θέλησή της να μην κάτσει με «σταυρωμένα τα χέρια», αντίθετα απαιτεί λύσεις για τα προβλήματα που οι έως σήμερα κυβερνήσεις, με τα μέτρα που έχουν λάβει, επιβαρύνουν τον λαό της πόλης.

«Τα χρήματα που οφείλονται από την κυβέρνηση στο δήμο είναι χρήματα που το κράτος με την άμεση και την έμμεση φορολογία έχει εισπράξει από τους δημότες και δεν τα επιστρέφει σε αυτούς. Αντίθετα παροτρύνει τους δήμους να βάλουν επιπλέον φόρους! Εμείς όμως δεν κινούμαστε στην κατεύθυνση που λένε αυτοί, να "αρμέξουμε" τον λαό», τόνισε από το Ανατολικό Διαμέρισμα ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, στηρίζοντας και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία Πάρκου στον Ριγανόκαμπο.

Αναφερόμενη στην οικονομική πολιτική προς τους δήμους, η αντιδήμαρχος, Αναστασία Τογιοπούλου, σημείωσε μεταξύ άλλων στα Βραχνέικα: «Παλεύουμε μέσα σε ένα ασφυκτικό πλέγμα για να βρούμε χαραμάδες ώστε να μπορέσουμε να συνδράμουμε τις λαϊκές οικογένειες. Εχουμε 51 εκατ. ευρώ να διαχειριστούμε για το 2022 κι από αυτά μόνο τα 23 εκατ. ευρώ είναι από κρατικές επιχορηγήσεις».

Δίνοντας παραδείγματα εξόδων που καλείται να καλύψει ο δήμος, στάθηκε στην πολιτική που σήμερα ακολουθεί για την ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων, παρά τις αντιξοότητες από τις εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, επισημαίνοντας: «Θέλουν τους δήμους μάνατζερ και τις υπηρεσίες να τις αναλάβουν ιδιώτες εργολάβοι. Εμείς πάμε αντίθετα σε αυτή την κατεύθυνση που μας δείχνουν. Ζητάμε να μας δοθούν τα 91 εκατ. ευρώ που μας χρωστούν».

Στο Νότιο Διαμέρισμα, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έθεσε σε προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών και των νέων ζευγαριών, απαλλάσσοντας «πλήρως από τα τροφεία στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς όσους έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ».

Πλήθος είναι οι εκπρόσωποι φορέων των κατοίκων που συμμετέχουν, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, δυναμώνοντας και τη συμμετοχή για την Αθήνα. Ηδη, πραγματοποιούνται συνεδριάσεις διοικήσεων συνδικάτων, σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, με σκοπό ένα μεγάλο «κύμα» συμμετεχόντων και σε αυτή την πρωτοβουλία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ