Σαν να μην έφτανε που η κυβέρνηση έχει αφήσει για άλλη μια φορά αθωράκιστα τα σχολεία στην πανδημία, αυτά συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και από σοβαρά προβλήματα υποδομών.
Ετσι, για άλλη μια φορά φέτος σημειώθηκε πτώση σοβάδων σε σχολείο, αυτήν τη φορά στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, όπου την περασμένη βδομάδα, αποκολλήθηκε κομμάτι σε μέγεθος μικρής μπάλας από την ταράτσα στον προαύλιο χώρο του διπλανού 7ου Νηπιαγωγείου. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Βύρωνα παρενέβη την επόμενη μέρα και αποξήλωσε και άλλα επικίνδυνα σημεία.
Επίσης την προηγούμενη βδομάδα, στο 3ο Δημοτικό και στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, η ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή της παροχής ρεύματος επειδή οι ηλεκτρολογικοί πίνακες και των δύο σχολείων δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα ειδικά τα μικρά παιδιά να παραμείνουν σε κρύες και σκοτεινές αίθουσες. Στην ίδια δε περιοχή, μέσα στις γιορτές είχε καταρρεύσει στέγαστρο στο 1ο Γυμνάσιο, αναδεικνύοντας ότι οι επισφαλείς υποδομές απειλούν διαρκώς μαθητές και εκπαιδευτικούς.