Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
«Οδηγίες μέσω τηλεφώνου» η σύσταση για τα παιδιά που νοσούν

Υποτυπώδης η επιδημιολογική επιτήρηση, δεν ελέγχονται οι διασωληνωμένοι για το ποια μετάλλαξη φέρουν

Eurokinissi

Η γύμνια και στη δημόσια παιδιατρική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας επιβεβαιώθηκε και χτες στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, με τις συστάσεις για όσα παιδιά νοσήσουν να εξαντλούνται σε ...οδηγίες μέσω τηλεφώνου «εφόσον υπάρχει παιδίατρος. Αρκεί η τηλεφωνική επικοινωνία με τον γιατρό, δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα νοσοκομεία, όποιο παιδί έχει συμπτώματα να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος, να επιβεβαιώνεται με rapid στα φαρμακεία ή στα εργαστήρια», αναφέρθηκε, μαρτυρώντας την ασφυξία που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία, τα οποία εκτός από την αποστολή τους (νοσηλείες κ.λπ.) καλούνται να καλύψουν και τα κενά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με εργαστηριακούς ελέγχους, εμβολιασμούς κ.ο.κ.

Παρά την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι η επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα είναι υποτυπώδης και η κυβέρνηση προσαρμόζει τα πρωτόκολλα στις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας και στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μ. Γκάγκα, να ομολογεί ότι στις ΜΕΘ/MAΦ Covid δεν έχουν ελεγχθεί οι διασωληνωμένοι αν φέρουν τη μετάλλαξη «Oμικρον» ή τη «Δέλτα»! «Εντοπίσαμε δύο φορές στελέχη "Ομικρον" στις ΜΕΘ του "Ευαγγελισμού" και στη "Σωτηρία" (...) Είναι πιθανό από μια λοίμωξη του αναπνευστικού να καταλήξεις (...) Η "Ομικρον" μπορεί να προκαλέσει θάνατο», είπε, τη στιγμή που στο «Σωτηρία» είναι κλειστές και οι 8 Πνευμονολογικές κλινικές εδώ και 2 χρόνια, ενώ μετά τη μετατροπή του Σισμανόγλειου σε Covid επιδεινώνεται η παρακολούθηση των πνευμονολογικών περιστατικών στην επικράτεια.

Ως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας παρουσιάστηκε μάλιστα η αποστολή 71 φύλλων πορείας στην 3η ΥΠΕ και 59 στην 4η ΥΠΕ, εκ των οποίων πολλά πρόκειται για ανθρώπους που ήδη υπηρετούν σε άλλα νοσοκομεία, ακόμη και σε γιατρούς που είναι άνω των 70 ετών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα μονοκλωνικά αντισώματα και τη χορήγησή τους, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «έχουμε τελειώσει με τα μονοκλωνικά» και ότι από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια. Να σημειωθεί ότι τα χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση, όχι όμως και αδειοδότηση, «όμως είναι γνωστή η αποτελεσματικότητά τους. Θα χορηγούνται με τη σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεση του ασθενή», είπε. Οι ασθενείς, που θα υπογράφουν για να τα πάρουν, πρέπει να έχουν ήπια συμπτώματα και να ανήκουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες στις οποίες χορηγούνταν και τα μονοκλωνικά.

Εκατοντάδες χιλιάδες τα ενεργά κρούσματα ενώ καλλιεργείται ο εφησυχασμός για «επιπέδωση της καμπύλης»

Σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία, τουλάχιστον το 2,5% του πληθυσμού της χώρας είναι ενεργά κρούσματα, κι αυτό την ίδια στιγμή που επιχειρείται να καλλιεργηθεί ο εφησυχασμός ότι μειώνονται τα κρούσματα, επομένως «γρήγορα θα ξεμπερδεύουμε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε πάνω από 230.000 στη χώρα, ενώ επιδείνωση καταγράφεται αυτήν τη βδομάδα και στους σκληρούς πανδημικούς δείκτες: +20% στις νέες εισαγωγές, +10% στους θανάτους, +5% στις διασωληνώσεις και εισαγωγές σε ΜΕΘ. Χτες, ακόμη 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.732 θάνατοι.

Χτες επιβεβαιώθηκαν 20.409 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 7.769 στην Αθήνα και 1.966 στη Θεσσαλονίκη, ενώ έξαρση της πανδημίας παρατηρείται σε Κοζάνη, Ημαθία, Κιλκίς, Εβρο, Ξάνθη, Φωκίδα και τα νησιά. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.612.869 (ημερήσια μεταβολή +1,3%).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 664 (το 83,43% είναι ανεμβολίαστοι/μερικώς εμβολιασμένοι), ενώ χτες έγιναν 587 εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία.

Συνολικά νοσηλεύονται πάνω από 5.000 ασθενείς με Covid στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ