Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης και από τη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Με τα πανό και τις σημαίες τους υψωμένες και φωνάζοντας συνθήματα, τα σωματεία και στη Θεσσαλονίκη ανέδειξαν τις ευθύνες κυβέρνησης - εργοδοσίας για τις εκατόμβες νεκρών και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους. Εργαζόμενοι όλων των κλάδων, από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στον Τουρισμό και στις Κατασκευές, εκπαιδευτικοί, διανομείς και βιομηχανικοί εργάτες, φοιτητές και μαθητές στο πλάι των γονιών τους, μαζί με τους απόμαχους της δουλειάς. Ολοι με μια φωνή απαίτησαν «Φάρμακα, γιατρούς, δωρεάν Υγεία - Τώρα να πληρώσει η εργοδοσία».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση στα σχολεία, τονίζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στον νομό Θεσσαλονίκης προσλήφθηκαν μόλις 53 εκπαιδευτικοί! Για τα σχολεία μίλησε και η Σοφία Κυριακίδου, αντιπρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ, αναδεικνύοντας την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Η Ναφέλη Ζαφειρούλη, εκ μέρους του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, σημείωσε ότι δεν έγινε πρόσληψη διδακτικού προσωπικού ούτε αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για να σπάσουν τα τμήματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων φοιτητών και να υποβαθμίζεται η ποιότητα του μαθήματος. Κατήγγειλε δε ότι τέτοιοι χώροι, π.χ. αμφιθέατρα των σχολών, νοικιάζονται σε επιχειρήσεις για να κάνουν σεμινάρια.

Από την παρουσία διανομέων της «e-food»

MotionTeam

Από την παρουσία διανομέων της «e-food»
Για την κατάσταση στα νοσοκομεία μίλησε η Ρούλα Γεωργιάδου, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα Νοσοκομεία «Λοιμωδών», πρώην 424 και «Παναγία» την ίδια στιγμή που διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ για πολλές μέρες, ή «βαφτίζει» ΜΕΘ κλινικές χωρίς τις κατάλληλες υποδομές.

Ο Δημήτρης Μπελόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, μετέφερε την αλληλεγγύη και στήριξη στα λαϊκά στρώματα του Καζακστάν και ανέφερε ότι «το σύνθημα που βροντοφώναξαν οι συνάδελφοί μας της "Καρφούρ" στη Γαλλία, "τα κέρδη σας οι νεκροί μας", δείχνει τον πραγματικό ένοχο για αυτήν την κατάσταση: Το κέρδος των καπιταλιστών. Αυτό το σύνθημα όμως δείχνει και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με τα κέρδη των ομίλων».

Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της εργατικής τάξης

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό από τον Ηλία Νεοχωρίτη, πρόεδρο της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Σωματείου Εργαζομένων της «e-food», οι οποίοι παρευρέθηκαν μαζικά και συγκροτημένα, με το πανό τους να προβάλλει την απαίτηση για «Δωρεάν μέτρα υγειονομικής προστασίας των εργαζομένων - διαγραφή των άδικων προστίμων».

Την ώρα που μιλούσε, σε μια συμβολική κίνηση διανομείς άφηναν τα κράνη τους μπροστά στο βήμα και από κάτω συνάδελφοί τους έγραψαν το σύνθημα «Τα κέρδη τους οι νεκροί μας». Δυνατά ακούστηκε και το σύνθημα «Απλήρωτη δουλειά, σακατεμένοι εργάτες - έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ