Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεση αναγκαιότητα για δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τους μαθητές

Κατέθεσε υπόμνημα στον πρωθυπουργό, στον ΕΟΔΥ, στην υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Υγείας

Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό, τον ΕΟΔΥ, την υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Υγείας με θέμα «Αμεση αναγκαιότητα για δωρεάν διαγνωστικά τεστ Covid-19 για τους μαθητές» κατέθεσε χτες η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Αναλυτικά, στο υπόμνημά της επισημαίνει πως «σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων γονέων για τη διάδοση του κορονοϊού στα σχολεία. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα για την υγεία των μαθητών, μεγαλώνει ο φόβος, η ανασφάλεια σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τις θέσεις μας για τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβετε ως κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία, σας τις έχουμε καταθέσει και έχουμε ζητήσει και συνάντηση γι' αυτό.

Αφορμή όμως του παρόντος υπομνήματος αποτέλεσε το γεγονός με τα νέα πρωτόκολλα αν σε τμήμα υπάρχει κρούσμα ο ανεμβολίαστος μαθητής πρέπει να μπει σε διαδικασία διενέργειας 2 ράπιντ τεστ για τα οποία η σχολική μονάδα δίνει βεβαίωση στον μαθητή, όμως δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δημόσιες δομές σε κάθε δήμο για να καλύψουν την ανάγκη αυτή σε όλη τη χώρα και επιπλέον οι περισσότερες λειτουργούν μόνο πρωί. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα καθολικά και ενιαία για όλο τον μαθητικό πληθυσμό να γίνουν δωρεάν τα ράπιντ τεστ. Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα από τους εργαζόμενους γονείς να μπορούν να πάρουν άδεια από την εργασία τους για να προβούν σε δημόσια δομή πρωινές ώρες.

Ως ΑΣΓΜΕ, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού ασυμπτωματικών φορέων κορονοϊού, απαιτούμε:

  • Οι δημόσιες δομές να ενισχυθούν και να λειτουργούν και απογευματινές ώρες σε κάθε δήμο της χώρας ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μαθητών και γονέων ή να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας τεστ σε οποιαδήποτε δομή, δημόσια ή ιδιωτική.

Παράλληλα απαιτούμε:

  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των μασκών αυξημένης προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία. Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
  • Πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ