Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
Διαδηλώνουν για την υγεία και το εισόδημά τους αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες

Τη Δευτέρα 17 Γενάρη στο υπουργείο Υγείας

Εξω από το υπουργείο Υγείας ετοιμάζονται να διαδηλώσουν τη Δευτέρα 17 Γενάρη, στις 5.30 μ.μ., Ομοσπονδίες βιοτεχνικών σωματείων, διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της υγείας των επαγγελματιών από την πανδημία. «Διαδηλώνουμε για την προστασία της υγείας μας!», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τα σωματεία και κάθε αυτοαπασχολούμενο, έμπορο, βιοτέχνη, επαγγελματία να δώσουν δυναμικό «παρών», να μετατρέψουν την καθημερινή αγωνία «σε συλλογική αγωνιστική δράση, απαιτώντας να μπει τέρμα στις εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές και να παρθούν έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του λαού».

«Ως εδώ! Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη χρεοκοπημένη κυβερνητική πολιτική. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές μας ανάγκες. Αρνούμαστε να παζαρέψουμε την υγεία μας και το εισόδημά μας για να στηριχθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», υπογραμμίζουν.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενώ στις διεκδικήσεις τους ξεχωρίζουν αυτές για αποζημίωση κάθε επαγγελματία που νοσεί και δεν μπορεί να εργαστεί, καθώς επίσης για επίδομα ειδικού σκοπού σε όσους πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ