Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα για την ενίσχυση του αγώνα για την προστασία και την υγεία του λαού

Την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και της διαχείρισής της από την κυβέρνηση με βάση τα «πρωτόκολλα» του κεφαλαίου αναδεικνύουν οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιούν, με περιοδείες και εξορμήσεις, συνεχίζοντας να μεταφέρουν σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και δομές Υγείας το αγωνιστικό μήνυμα - κάλεσμα στον λαό να ορθώσει ανάστημα, να οργανώσει την πάλη για την προστασία της υγείας και της ζωής του διεκδικώντας μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους, στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συνολικά των δημόσιων δομών με το αναγκαίο προσωπικό και μέσα, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα στους χώρους δουλειάς, πύκνωση όλων των δρομολογίων στα ΜΜΜ κ.ο.κ. Οπως επίσης μέτρα ενάντια στο κύμα ακρίβειας και για τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, που χτυπιέται από την αντιλαϊκή πολιτική και τις συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων από τις Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ για σήμερα 13 Γενάρη και αύριο 14 Γενάρη έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη

-- Στις 7 π.μ. στους εργαζόμενους της «Domus» στη Νίκαια.

-- Στις 7 π.μ. στους εργαζόμενους του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, με επικεφαλής τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής.

-- Στις 7.30 π.μ. στα συνεργεία αυτοκίνητων στην οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο.

-- Στις 8 π.μ. στα κεντρικά γραφεία των εταιρειών ΑΒΑΞ και ΤΕΡΝΑ.

-- Στις 8 π.μ. στο 17ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω, στο 40ό και 29ο Δημοτικό Σχολείο στο Περιστέρι, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ιλιον και στο 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο στην Παλατιανή.

Στο Νοσοκομείο Λάρισας
Στο Νοσοκομείο Λάρισας
-- Στις 8 π.μ. στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο.

-- Σε Δημοτικά Σχολεία και Λύκεια στα Πατήσια.

-- Στις 9 π.μ. στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και στη Νοσηλευτική Σχολή του ΕΚΠΑ.

-- Στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου.

-- Στις 10 π.μ. στα «ΑΒ Βασιλόπουλος» στο Ελληνικό.

-- Στις 10 π.μ. στη Λαϊκή Αγορά Ανθούπολης.

-- Στις 10 π.μ. στη Λαϊκή Αγορά στα Σεπόλια.

-- Στις 10.30 π.μ. στη Λαϊκή Αγορά στους Ελληνορώσους.

-- Στις 11 π.μ. στο Κέντρο Υγείας στον Νέο Κόσμο.

-- Στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ Περάματος.

-- Στις 12 μ. στη Λαϊκή Αγορά Περάματος.

-- Στη 1 μ.μ. στο εργοστάσιο «Γιούλα».

-- Στη 1.30 μ.μ. στην εταιρεία «Ελσα» στη Νίκαια.

-- Στις 6 μ.μ. στον εμπορικό δρόμο Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νίκαια, και στους εμπορικούς δρόμους Ταξιαρχών και Δημητρακοπούλου στον Κορυδαλλό.

-- Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Μπουρναζίου.

-- Στις 8 μ.μ. στο κατάστημα «My Market» στη Θηβών.

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 7 π.μ. στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου Αιγάλεω.

-- Στις 7.30 π.μ. στους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Electra Palace».

-- Στις 8 π.μ. στην εταιρεία ΣΟΛ.

-- Στις 8 π.μ. στο 17ο και 39ο Δημοτικό Σχολείο στο Περιστέρι και στο 8ο Δημοτικό Σχολείο στο Ιλιον.

-- Στις 9 π.μ. στο Κέντρο Υγείας στους Αγίους Αναργύρους με επικεφαλής την Σταυρούλα Τσίτσου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 10 π.μ. στο κατάστημα «Πλαίσιο» στο Σύνταγμα.

-- Στις 10 π.μ. στο δημαρχείο Αιγάλεω.

-- Στις 10.30 π.μ. σε καταστήματα στο Κορωπί.

-- Στις 6.30 μ.μ. στο κατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην οδό Ελαιών στο Ιλιον.

-- Στις 6.30 μ.μ. στα εμπορικά καταστήματα στην οδό Σεβαστουπόλεως.

-- Στην «e-Value» στα Πατήσια.

-- Σε σούπερ μάρκετ στην Κολιάτσου.

-- Στις 7 μ.μ. στο κατάστημα «Praktiker» στο Ελληνικό.

-- Στις 7 μ.μ. στα καταστήματα «Market In» στην Παλατιανή και «Μασούτης» στην οδό Πετρουπόλεως.

-- Στις 7 μ.μ. σε σούπερ μάρκετ στην Ανθούπολη.

-- Στις 7 μ.μ. στα καταστήματα και στο Πάρκο στο Ποτάμι στην Καλλιθέα, και στην κεντρική αγορά του Ιλίου.

-- Στις 7.30 μ.μ. σε επισιτιστικά καταστήματα της Γλυφάδας.

-- Στις 7.30 μ.μ. σε επισιτιστικά καταστήματα στον Αγιο Ιερόθεο.

-- Στις 8 μ.μ. στο κατάστημα «Σκλαβενίτης» στην οδό Κουντουριώτου στο Αιγάλεω.

Στη Θεσσαλία

Συνέχεια στο πλατύ άνοιγμα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ έδωσαν τις προηγούμενες μέρες οι Κομματικές Οργανώσεις στην περιοχή, με εξορμήσεις σε νοσοκομεία, σχολεία και χώρους δουλειάς, προκειμένου να φτάσει σε περισσότερους εργαζόμενους το μήνυμα διεκδίκησης μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής τους.

Την Τρίτη, κλιμάκιο της ΚΟΒ Νοσοκομείων Λάρισας, μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη, βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει εξαντλημένο τη μάχη για την υγεία και τη ζωή του λαού. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε στους υγειονομικούς ότι στέκεται στο πλευρό τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους. Ανέδειξε δε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, αντίστοιχο των δυνατοτήτων και των αναγκών που υπάρχουν σήμερα και που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό, όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Στη Λάρισα, στο εργοστάσιο τροφίμων «Ολυμπος» έγινε περιοδεία με επικεφαλής τον Αλέξη Ζορμπά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε ότι προκειμένου να διατηρηθούν οι δείκτες κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, στον κλάδο και γενικότερα, χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργατών, μένουν καθηλωμένοι οι μισθοί, εντατικοποιείται καθημερινά η δουλειά. Ταυτόχρονα τονίστηκε πως η διέξοδος για τους εργάτες του κλάδου και συνολικά για τον λαό βρίσκεται στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες, και όχι στον συμβιβασμό με το χαμήλωμα των απαιτήσεων και το δήθεν μικρότερο κακό.

Σε εξέλιξη οι εξορμήσεις στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εξορμήσεων των Οργανώσεων του ΚΚΕ και στην Εύβοια, με το κάλεσμα πάλης του Κόμματος για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.

Την Τρίτη 11 Γενάρη, κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Δημήτρη Κατσαρό, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Εύβοιας, συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας, που βρίσκονται εδώ και μήνες στο «κόκκινο». Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον άνισο αγώνα που δίνουν με την πανδημία, λόγω των τεράστιων ελλείψεων που έχει προκαλέσει η διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας. Ανέδειξε την ανάγκη οι υγειονομικοί, μαζί με όλο τον λαό, να κάνουν δική τους υπόθεση την ενίσχυση των δομών Υγείας και την υπεράσπιση της ζωής τους.

Οι εξορμήσεις συνεχίζονται τις επόμενες μέρες ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη

-- Στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο 4ο ΚΑΠΗ Χαλκίδας, και στα εμπορικά καταστήματα της οδού Χαϊνά στη Χαλκίδα, με επικεφαλής τον Δ. Κατσαρό.

-- Στη λαϊκή αγορά της Νέας Αρτάκης.

-- Στο εργοστάσιο τροφίμων «Αλλατίνη» με επικεφαλής την Σοφία Ντούρου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας.

-- Στα εμπορικά καταστήματα της οδού Αβάντων στη Χαλκίδα, με επικεφαλής την Εύα Καραμέτου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας.

Αύριο Παρασκευή

-- Στο εργοστάσιο τροφίμων «Μιμίκος» με επικεφαλής την Λένα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Στερεάς και Γραμματέα της ΤΕ Εύβοιας.

-- Στα καφενεία της Νεάπολης Χαλκίδας.

Το Σάββατο 15/1 στη λαϊκή αγορά της Νεάπολης Χαλκίδας με επικεφαλής την Γρανέττα Τσιβίκα, μέλος της ΤΕ Εύβοιας και δημοτική σύμβουλο Χαλκίδας.

Σε άλλες περιοχές

Περιοδείες πραγματοποιεί από σήμερα και η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη περιοδεία στα μαγαζιά του κέντρου της Λαμίας στις 8 μ.μ., με επικεφαλής τον Νεόφυτο Θάνο, μέλος του Τομεακού Γραφείου Φθιώτιδας.

Αύριο Παρασκευή

-- Περιοδείες στις 11π.μ. στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων και στις 12 μ. στον δήμο Καμένων Βούρλων, με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στον χώρο του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη συνοικία Γαλανέικα της Λαμίας, και στη συνέχεια στη λαϊκή αγορά και στα μαγαζιά της περιοχής, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, μέλος του ΤΓ Φθιώτιδας.

Κλιμάκιο της ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ και ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στη Φλώρινα σήμερα Πέμπτη, με σκοπό να ενημερωθούν για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τον σεισμό, την κακοκαιρία και την εξέλιξη της πανδημίας.

Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει τις εξής συναντήσεις: Στις 10 π.μ. με τον δήμαρχο Φλώρινας, στις 11 π.μ. με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΠΕ Φλώρινας, και στις 12.30 μ.μ. με τον διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας και με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών(2023-06-10 00:00:00.0)
Πλατύ, μαχητικό άνοιγμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας(2022-03-04 00:00:00.0)
Η εκμετάλλευση δεν «διευθετείται», καταργείται!(2021-05-25 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση(2019-12-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2018-03-01 00:00:00.0)
Με δυνατό ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση(2016-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ