Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Σφοδρές αντιπαραθέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα

Διαστάσεις παίρνουν οι κόντρες στο εσωτερικό του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία, όπως έδειξε και ο επεισοδιακός χαρακτήρας που πήρε η αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών του πρώην προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Σ. Μπερίσα και του σημερινού προέδρου του κόμματος, Λ. Μπάσα.

Υποστηρικτές του Μπερίσα, με επικεφαλής τον ίδιο, «πολιόρκησαν» τα γραφεία του κόμματος στα Τίρανα, κατηγορώντας την πλευρά Μπασά ότι παράτυπα δεν δρομολογεί διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα και ότι θέτει το κόμμα και τη χώρα «όμηρο του Ράμα», του πρωθυπουργού της χώρας. Για να «λυθεί» η «πολιορκία» έγινε παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα Γιούρι Κιμ εξέφρασε ανησυχία για «τις αυξανόμενες εντάσεις» στο Δημοκρατικό Κόμμα και κάλεσε «σε απόρριψη της βίας και επίδειξη αυτοσυγκράτησης».

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει απαγόρευση εισόδου για τον Μπερίσα και την οικογένειά του, κατηγορώντας τον για εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς, κατάχρησης δημόσιου χρήματος, παρεμπόδισης «δημοκρατικών εξελίξεων» κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ