Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
«Καταιγίδα» κρουσμάτων σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ

Αναβλήθηκε ο σημερινός αγώνας των «ερυθρολεύκων» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Eurokinissi

Στην αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη 18η αγωνιστική προχώρησε η Euroleague, μετά τα απανωτά θετικά κρούσματα κορονοϊού στην ελληνική ομάδα. Στους «ερυθρόλευκους» υπάρχουν πλέον 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε παίκτες, ενώ ο Κουίνσι Εϊνς παραμένει ασθενής. Ετσι ο Ολυμπιακός είχε μόλις 7 υγιείς παίκτες και αδυνατούσε να συμπληρώσει την οκτάδα παικτών που απαιτεί ο κανονισμός της Euroleague για μια ομάδα προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας. Πλέον, με βάση τα ισχύοντα, ο αγώνας θα πρέπει να οριστεί σε νέα ημερομηνία από τη διοργανώτρια, και αν δεν υπάρξει διαθέσιμη (λόγω και του βεβαρημένου προγράμματος) η ομάδα που θεωρείται υπεύθυνη για την αρχική αναβολή χάνει τον αγώνα στα χαρτιά.

Το Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ είναι ο τέταρτος αγώνας της φετινής διοργάνωσης που αναβάλλεται λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Προηγήθηκαν τα ματς της Αρμάνι Μιλάνο με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και την Αλμπα Βερολίνου, λόγω κρουσμάτων στην ιταλική ομάδα, και το Ρεάλ Μαδρίτης - Φενερμπαχτσέ, λόγω κρουσμάτων στους Ισπανούς.

Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται κρίσιμη και στον Παναθηναϊκό, που χτες ανακοίνωσε άλλα 2 θετικά κρούσματα στην ομάδα, φτάνοντας τα 6 συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι από τα 4 προηγούμενα κρούσματα τα 2 ανήκαν σε παίκτες και τα άλλα 2 σε μέλη του προπονητικού επιτελείου. Η χτεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ακυρώθηκε, ενώ σήμερα όλα τα μέλη της ομάδας θα υποβληθούν σε νέα τεστ. Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός έχει προγραμματιστεί να υποδεχτεί αύριο τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Σκέψεις για μείωση της καραντίνας

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων στις ομάδες της Euroleague, η διοργανώτρια αρχή σχεδιάζει να μειώσει τις μέρες καραντίνας για τους παίκτες που έχουν νοσήσει! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να μην ισχύουν οι 14 μέρες απομόνωσης από τη μέρα που κάποιος θα βρεθεί θετικός, με αιτία - όπως αναφέρεται - το πρόβλημα που δημιουργείται με τις ημερομηνίες για τη διεξαγωγή εξ αναβολής αγώνων, και πραγματική αιτία βέβαια την απώλεια κερδών που τυχόν οριστικές ακυρώσεις συνεπάγονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ