Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης!

Με τις κινητοποιήσεις τους σωματεία και φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος απαιτούν μειώσεις σε τιμολόγια, κατάργηση χαρατσιών, ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος. Συγκεκριμένα:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις και επανασύνδεση σε όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν. Δωρεάν ρεύμα σε όσους επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.
  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια, κατάργηση των χαρατσιών.

Θυμίζουμε παράλληλα πως το ΚΚΕ κατέθεσε το προηγούμενο διάστημα και με τη μορφή τροπολογιών στη Βουλή προτάσεις για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, των εργαζομένων και των φτωχών αγροτών συνολικά από την ακρίβεια που σαρώνει και τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα. Μέτρα που έχουν κατ' επανάληψη απορρίψει η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, για να μην «αγγιχτεί» τρίχα από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωνε το ΚΚΕ στις προτάσεις του: «Η απώλεια των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού μπορεί να καλυφθεί από την αύξηση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και την κατάργηση των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και δαπανών».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων έχει ζητήσει:

-- Κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και στις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

-- Επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα.

-- Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

-- Μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

-- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας και δεν εκμισθώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ