Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κύμα συμπαράστασης από συνδικάτα σε όλη τη χώρα

Διαμαρτυρία χτες και στην Αθήνα ενάντια στο όργιο καταστολής

Από την πρώτη στιγμή το πρωί της περασμένης Τρίτης που κυκλοφόρησαν οι εικόνες της άγριας καταστολής στα «Πετρέλαια Καβάλας», ένα κύμα αλληλεγγύης από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι και στην Αθήνα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με πρωτοβουλία του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας. Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ αυτών και η ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας και η Ομοσπονδία Ενέργειας, απαιτώντας να μην προχωρήσει καμιά περαιτέρω δίωξη σε βάρος των εργαζομένων και καταγγέλλοντας την είσοδο των δυνάμεων καταστολής σε χώρους εργασίας.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος δήλωσε ...αναρμόδιος.

Το ΠΑΜΕ

«Βία και καταστολή, με σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, είναι η απάντηση κυβέρνησης - εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά!», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο λαός της Καβάλας έδωσε μαζική απάντηση. Συνδικάτα από όλη την Ελλάδα στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη.

Τώρα να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, που είναι σαν δυνάμεις κατοχής μέσα στην πόλη της Καβάλας.

Τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον τους».

Καλεί τέλος όλα τα συνδικάτα ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ