Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και ουσιαστικής στήριξης στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά παίρνουν σωματεία και μαζικοί φορείς, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Κανένας μόνος - Ολοι για έναν και ένας για όλους».Πιο συγκεκριμένα:

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής απαιτεί να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό, διεκδικεί ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό. Καλεί όποιον βρέθηκε εκτεθειμένος στο σκοτάδι από διακοπή ρεύματος να επικοινωνήσει στο τηλ. 6974.010.107.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, μαζί με σωματεία και φορείς, προχωρά στη δημιουργία δύο επιτροπών: Για την οργάνωση της πάλης ενάντια σε διακοπές ρεύματος - νερού, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, και για την οργάνωση της αλληλεγγύης προς ανέργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες (πληροφορίες στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, Βαλαωρίτου και Δαβάκη, τηλέφωνο 2251.028.861).

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» συνεχίζει τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (γάλατα εβαπορέ, ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, τοματοπολτός, όσπρια, λάδι, μακαρόνια, μπισκότα) αλλά και παιδικών παιχνιδιών, καθημερινά (5 μ.μ. έως 6.30 μ.μ.), προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη μπροστά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια έως τις 24 Δεκέμβρη στα γραφεία της και σε Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Πειραιά.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές, είδη καθαριότητας, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικά παιχνίδια). Η συγκέντρωση θα γίνεται: Στη Θεσσαλονίκη Δευτέρα και Παρασκευή 6 μ.μ. - 8 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου στον 3ο όροφο του ΕΚΘ. Στο Κιλκίς, Πέμπτη 6 μ.μ. - 8 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ στο Εργατικό Κέντρο.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) συγκεντρώνει καθημερινά (6 μ.μ. - 8 μ.μ.) έως την Παρασκευή 24/12 τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, γραφική ύλη και παιδικά βιβλία, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης.

Γιορτές για τα παιδιά

Η ΕΛΕΠΑ και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας διοργανώνουν γιορτή για παιδιά την Κυριακή 19/12, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β).

Δωρεάν παραστάσεις Καραγκιόζη για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων, με τη συνδρομή των Πατρινών καραγκιοζοπαιχτών Κώστα Μακρή, Χρήστου Καλπουζάνη, Κωνσταντίνου Λαλιώτη και Μπάμπη Μακρή. Ολες οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και θα παιχτούν από την Τρίτη 21 έως την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ