Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Βγαίνουν κανονικά στο «σφυρί»

Επαναβεβαιώθηκε χτες βράδυ σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η προδιαγεγραμμένη κυβερνητική απόφαση για ιδιωτικοποίηση των συνεταιριστικών βιομηχανιών που ελέγχει η ΑΤΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο υπουργός Ν. Χριστοδουλάκης και ο υφυπουργός Γ. Φλωρίδης και από το Γεωργίας ο υπουργός Γ. Δρυς και ο υφυπουργός Βαγ. Αργύρης.

Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της σύσκεψης, συμφωνήθηκε να προχωρήσει το ξεπούλημα των συνεταιριστικών βιομηχανιών (Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ, Ροδόπη, ΑΓΝΟ και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης), με βάση τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες και σχεδιασμούς. Ως πρόφαση εξαπάτησης των αγροτοκτηνοτρόφων, θα χρησιμοποιηθεί το «επιχείρημα» ότι τον πρώτο λόγο στην αγορά μετοχών θα έχουν οι συνεταιρισμοί.

Προφανώς δεν τους απασχόλησε το γεγονός από πού θα βρουν λεφτά οι συνεταιρισμοί και οι αγρότες, να αγοράσουν κάτι που τους ανήκει, μιας και η ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ τούς έχει εξουθενώσει οικονομικά. Αντιθέτως, δε συμβαίνει το ίδιο με τους επίδοξους «μνηστήρες» μεγαλοεπιχειρηματίες. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι «μεσοβέζικες» λύσεις του τύπου να συσταθούν εταιρίες συμμετόχων, όπως προβάλλει στην περίπτωση της Δωδώνης ο Βαγ. Αργύρης και να έχουν τον πρώτο λόγο στην αγορά των προς πώληση μετοχών, είναι σίγουρο ότι αποτελεί μεγάλη απάτη και ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης από την πίσω πόρτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ