Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρουσιάζεται «Η Παγωμένη Θεατρίνα» σε ποίηση Νίκου Γκάτσου

«Η Παγωμένη Θεατρίνα», ο τελευταίος δίσκος σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου, που κυκλοφορεί από το ogdoo.gr, θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ στον «Σταυρό του Νότου». Για το έργο θα μιλήσουν η Αγαθή Δημητρούκα, που επιμελήθηκε την έκδοση, και ο συνθέτης και θα ακουστούν ζωντανά τα τραγούδια.

«Η Παγωμένη Θεατρίνα» γράφτηκε από τον Νίκο Γκάτσο στις αρχές της δεκαετίας του '80, για να μελοποιηθεί από τον Μάνο Χατζιδάκι και να ερμηνευτεί από τον Γιώργο Μαρίνο. Η συνεργασία αυτή δεν ευοδώθηκε.

Ο ποιητής μέσα από μια ευρεία γκάμα θεμάτων και ρυθμών δημιουργεί από δραματικούς και σπαρακτικούς στίχους μέχρι παιχνιδιάρικους και χιουμοριστικούς και από λαϊκούς μέχρι σχεδόν λόγιους, υπερβαίνοντας την εποχή του. Και σήμερα αυτοί οι στίχοι συνάντησαν τη μουσική του Νίκου Χιώτογλου και τραγουδήθηκαν από δώδεκα ερμηνευτές, οι οποίοι δεν έτυχε στο παρελθόν να τραγουδήσουν σε πρώτη εκτέλεση στίχους του Νίκου Γκάτσου. Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Βασιλείου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Βιολέτα Ικαρη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Λειβαδάς, Θάνος Ματζίλης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Vassilikos.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το τηλέφωνο κρατήσεων είναι 210.9226.975.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ